Τραγωδία στη Σομαλία: Εννέα νεκροί μετά από επίθεση έξω από καφετέρια κατά τη διάρκεια του τελικού του Euro

Τραγωδία στη Σομαλία: Εννέα νεκροί μετά από επίθεση έξω από καφετέρια κατά τη διάρκεια του τελικού του Euro

Sportal newsroom 16:25 - 15.07.2024 / Ανανεώθηκε: 16:25 - 15.07.2024

Εννέα άτομα έχασαν τη ζωή τους στη Σομαλία μετά από επίθεση που έγινε έξω από καφετέρια κατά τη διάρκεια του Euro 2024.

Τραγωδία σημειώθηκε στη Σομαλία το βράδυ της Κυριακής (14/7). Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, κατά τη διάρκεια του τελικού του Euro 2024 στην πρωτεύουσα, το Μογκαντίσου, έγινε έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα εννέα άτομα να χάσουν τη ζωή τους. Ακόμα άλλοι είκοσι άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη.

«Επιβεβαιώσαμε ότι τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 20 τραυματίστηκαν στην έκρηξη. Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους έξω από το κτίριο και στον κεντρικό δρόμο, συμπεριλαμβανομένων οδηγών οχημάτων που περνούσαν στην περιοχή, και άλλα τέσσερα άτομα μέσα στο καφέ-εστιατόριο», ήταν τα λόγια του Μοχάμεντ Γιουσούφ, αξιωματούχος της υπηρεσίας εθνικής ασφάλειας στο γαλλικό πρακτορείο.

Η έκρηξη κατέστρεψε το μαγαζί στο κέντρο της πρωτεύουσας της Σομαλίας, ενώ την ίδια σε εικόνες που βγήκαν στη φόρα, έδειχναν μια τεράστια φλόγα και νέφη καπνού.

«Ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη σήμερα (Κυριακή) το απόγευμα μπροστά από το εστιατόριο Top Coffee», επιβεβαίωσε επίσης το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων «Sonna» το βράδυ της Κυριακής.