Εννέα τραυματίες αστυνομικοί μετά τα επεισόδια με Σέρβους χούλιγκαν πριν το παιχνίδι με τη Δανία

Εννέα τραυματίες αστυνομικοί μετά τα επεισόδια με Σέρβους χούλιγκαν πριν το παιχνίδι με τη Δανία

Δημήτρης Χούπης 15:05 - 26.06.2024 / Ανανεώθηκε: 15:08 - 26.06.2024

Πανικός επικράτησε στους δρόμους του Μονάχου με Σέρβους χούλιγκαν να συγκρούονται με τη γερμανική αστυνομία και δέκα άτομα να τραυματίζονται.

Ο κακός χαμός έγινε χθες (25/6) πριν από το παιχνίδι της Σερβίας με τη Δανία, ανάμεσα σε Σέρβους χούλιγκαν και τη γερμανική αστυνομία.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν οι γερμανικές Αρχές έψαχναν ένα άτομο για κατοχή καπνογόνων. Σε κάποιο σημείο λοιπόν η κατάσταση ξέφυγε και οι Σέρβοι άρχισαν να επιτίθονται στους αστυνομικούς, πετώντας ποτήρια και καρέκλες. Η αστυνομία από τη μεριά της απάντησε με σπρέι πιπεριού και χρήση γκλοπ.

Γιούχα και ρίψη αντικειμένων κατά Σάουθγκεϊτ και παικτών μετά την ισοπαλία της Αγγλίας με τη Σλοβενία (vid)
EURO 2024

08:55 - 26.06.2024

Γιούχα και ρίψη αντικειμένων κατά Σάουθγκεϊτ και παικτών μετά την ισοπαλία της Αγγλίας με τη Σλοβενία (vid)

Μετά τη νέα ισοπαλία της Αγγλίας επί της Σλοβενίας οι οπαδοί της ομάδας γιούχαραν και πέταξαν αντικείμενα προς τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ και τους παίκτες.

Από τις συγκρούσεις δέκα άτομα τραυματίστηκαν, εννέα εξ αυτών είναι αστυνομικοί. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που Σέρβοι οπαδοί δημιουργούν προβλήματα στις γερμανικές Αρχές.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της πρώτης προπόνησης της ομάδας υπήρξε μια μικρή ένταση χωρίς να πάρει μεγαλύτερη έκταση. Ωστόσο πριν από την πρεμιέρα της Σερβίας με την Αγγλία, οι οπαδοί των δύο ομάδων πιάστηκαν στα χέρια στους δρόμους του Γκελζενκίρχεν. Από τα επεισόδια αυτά οκτώ άτομα συνελήφθησαν.

Πριν από το παιχνίδι με τη Σλοβενία μάλιστα, υπήρξε ένταση με μια μερίδα Σέρβων και ενός άνδρα, τον οποίο χτύπησαν και προσπάθησαν να τον πετάξουν εκτός από το τρένο.

Χθες υπήρχαν και πέντε συλλήψεις Άγγλων οπαδών έξω από σταθμό τρένων, αλλά και από το γήπεδο στην Κολωνία πριν από το παιχνίδι με Σλοβενία. Δύο συνελήφθησαν για επίθεση, δύο για απόπειρα εισόδου χωρίς εισιτήριο και ένας για «εγκληματική ζημιά».