Η Αλβανία κάλεσε 27 παίκτες για το Euro 2024 – Μέσα και ο πρώην στόπερ του ΠΑΟΚ Ένεα Μιχάι

Η Αλβανία κάλεσε 27 παίκτες για το Euro 2024 – Μέσα και ο πρώην στόπερ του ΠΑΟΚ Ένεα Μιχάι

Γιώργος Σακελλαρίου 21:14 - 27.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:30 - 29.05.2024

Η εθνική Αλβανίας ανακοίνωσε λίστα με 27 παίκτες κι ένας θα κοπεί από την τελική αποστολή για το Euro 2024 στη Γερμανία.

Ο προπονητής της εθνικής Αλβανίας Σιλβίνιο ανακοίνωσε την προεπιλογή για το Euro 2024 στη Γερμανία.

Σ’ αυτή βρίσκονται 27 παίκτες, ανάμεσά τους και ο στόπερ της Φαμαλικάο και πρώην του ΠΑΟΚ Ένεα Μιχάι.

Στη συνέχεια ο Σιλβίνιο έδωσε συνέντευξη Τύπου: Αναλυτικά η αποστολή από την οποία θα κοπεί ένας παίκτης, αφού η UEFA επιτρέπει έως 26 ποδοσφαιριστές:

Τερματοφύλακες: Ετρίτ Μπερίσα, Θωμάς Στρακόσια, Καστράτι, Σιμόνι.

Αμυντικοί: Τζιμσίτι, Χισάι, Μπάλιου, Ισμαϊλι, Αγέτι, Αλίγι, Μιτάι, Μιχάι, Κουμπούλα.

Μέσοι: Αμπράσι, Ασλάνι, Μπαϊράμι, Μεντόν Μπερίσα, Γκιασούλα, Λάτσι, Μούτσι, Ραμαντάνι.

Επιθετικοί: Ασάνι, Μπρόγια, Ντάκου, Χότζα, Μανάι, Σεφέρι.

Ο Σιλβίνιο, λοιπόν, σχολίασε: «Καταρχάς θέλω να σας πω ότι είναι περηφάνια για μένα που είμαι προπονητής της εθνικής Αλβανίας στους τελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2024. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα και για το επιτελείο να πούμε δυο λόγια. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά για το ταξίδι μέχρι στιγμής.

Οι επιλογές μας βασίζονται σε μελέτες, αναλύσεις, ατομικά και συλλογικά χαρακτηριστικά του κάθε παίκτη. Είναι ευθύνη του προπονητή να επιλέξει τους παίκτες, δυστυχώς δεν μπορώ να πάρω όλους μαζί μου να παίξω για 3 εκατομμύρια Αλβανούς που μένουν εδώ και πάνω από 10 εκατομμύρια που ζουν εκτός των συνόρων της Αλβανίας.

Πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι οι ευρωπαϊκοί τελικοί είναι κάτι διαφορετικό από τα προκριματικά. Στον προκριματικό γύρο, η ομάδα παίζει οκτώ αγώνες σε 10 μήνες ενώ σε αυτό το τουρνουά πάμε να παίξουμε τρία ματς σε 15 μέρες και αν πάρουμε βαθμούς μπορούμε να παίξουμε περισσότερα ματς.

Η πόρτα της εθνικής είναι πάντα ανοιχτή για κάθε παίκτη.

Είμαι πεπεισμένος ότι η ομάδα είναι 100% ήρεμη και στη σωστή ατμόσφαιρα και είναι έτοιμη να προχωρήσει σε αυτό το ταξίδι. Η επιλογή μου είναι δύσκολη. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παίκτες, αλλά είναι αδύνατο να πάρω 35 άτομα, γιατί σύμφωνα με τον κανόνα της UEFA, θα πάμε στο ευρωπαϊκό με 26 παίκτες.

Η προεπιλογή της Ισπανίας για το Euro 2024 στη Γερμανία
EURO 2024

16:45 - 27.05.2024

Η προεπιλογή της Ισπανίας για το Euro 2024 στη Γερμανία

Λίστα με 29 ανακοίνωσε η Ισπανία για το Euro 2024. Αγιόζε, Φερμίν και Γιορέντε τα νέα πρόσωπα. Στις 8 Ιουνίου μετά το φιλικό με τη Βόρεια Ιρλανδία θα ανακοινωθεί η τελική λίστα των 26. Εκτός οι Ασένσιο, Σάνσετ και Σαράμπια.

Έχουμε πάρει 5 κεντρικούς αμυντικούς, αλλά 2 ή 3 από αυτούς μπορούν να παίξουν. Αν κοιτάξετε τη λίστα, έχουμε παίκτες όπως οι Μπαϊράμι, Μούτσι, Σεφέρι, Λάτσι, που μπορούν να παίξουν σε διαφορετικές θέσεις, στα άκρα, στη μεσαία γραμμή ή στην επίθεση. Αυτό είναι το μέλλον του ποδοσφαίρου, να έχει όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες που μπορούν να παίξουν σε διαφορετικούς ρόλους. Όσον αφορά την ανανέωση, εγώ και το επιτελείο είμαστε συγκεντρωμένοι στο Euro 2024 και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα, καθώς η δύναμή μας είναι στον όμιλο και τη δουλειά που κάνουμε, οπότε αυτή τη στιγμή είμαστε μόνο στο Euro 2024.

Πρέπει να πάμε στο Euro για να παλέψουμε για κάθε βαθμό, αυτό είναι το σωστό πνεύμα και αυτό που έχουμε. Το ποδόσφαιρο είναι όμορφο και όλα μπορούν να συμβούν, ας δούμε την Πορτογαλία το 2016. Πολύ δυνατή ομάδα με πολύ καλό προπονητή, αλλά πήρε μόνο τρεις ισοπαλίες στον όμιλο και μετά πήρε το τρόπαιο. Θέλουμε να πάμε και να απολαύσουμε αυτή την εμπειρία. Eίναι φανταστικό να παίζεις απέναντι στους καλύτερους παίκτες και ομάδες στην Ευρώπη».