Η απάντηση του Μέσι στον Εμπαπέ: «Λείπουν παγκόσμιοι πρωταθλητές στο Euro 2024»

Η απάντηση του Μέσι στον Εμπαπέ: «Λείπουν παγκόσμιοι πρωταθλητές στο Euro 2024»

Δημήτρης Χούπης 18:47 - 13.06.2024 / Ανανεώθηκε: 18:49 - 13.06.2024

Ο Λιονέλ Μέσι σε συνέντευξή του θέλησε ν’ απαντήσει στον Κιλιάν Εμπαπέ για το αν είναι το Euro η πιο δύσκολη διοργάνωση.

Ο Λιονέλ Μέσι πέρασε στην αντεπίθεση.

Ο Αργεντινός παγκόσμιος πρωταθλητής και σταρ της Ιντερ Μαϊάμι, απάντησε στην «περιφρόνηση» του Κιλιάν Εμπαπέ μετά το Μουντιάλ, για το ποδόσφαιρο της Νότιας Αμερικής

Ο Εμπαπέ είχε προκαλέσει σάλο με τις δηλώσεις του για το Euro, μια διοργάνωση που θεωρούσε «πιο δύσκολη» από ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Μέσι δεν μάσησε τα λόγια του και απάντησε στον Γάλλο επιθετικό.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι ESPN, ο Αργεντινός σταρ, λοιπόν, σε ερώτηση για τα όσα είχε πει ο πρώην συμπαίκτης του στην Παρί Σεν Ζερμέν και νυν άσος της Ρεάλ Μαδρίτης αρχικά σχολίασε: «Είχε πει ότι οι ομάδες της Νότιας Αμερικής δεν είχαν… Δεν θυμάμαι πως το είπε ακριβώς, πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο καθένας δίνει σημασία στον αγώνα που παίζει.

«Προφανώς το Euro είναι μια πολύ σημαντική διοργάνωση όπου βρίσκονται πολλοί ποιοτικοί παίκτες. Αλλά είναι εκτός η Αργεντινή, τρεις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια, η Βραζιλία, πέντε φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια και η Ουρουγουάη, δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Υπάρχουν πάρα πολλοί παγκόσμιοι πρωταθλητές εκεί έξω για να πούμε ότι είναι το πιο δύσκολο το Euro. Οι καλύτεροι είναι στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Νομίζω ότι όλοι θέλουν να γίνουν παγκόσμιοι πρωταθλητές για κάποιο λόγο»

Ο Εμπαπέ ανέφερε ότι για εκείνον η ευρωπαϊκή διοργάνωση είναι πιο σημαντική από το Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Πάντα ένιωθα το ίδιο, είναι ένας πραγματικά πολύ περίπλοκος διαγωνισμός. Για μένα είναι πιο περίπλοκο από ένα Μουντιάλ, ακόμα και παρά την πίεση που υπάρχει σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο», είχε σχολιάσει ο Γάλλος πριν το ταξίδι στο Κατάρ.

«Η Γαλλία από εδώ και πέρα θα είναι πιο δυνατή. Νομίζω ότι και η Βραζιλία είναι καλή ομάδα. Υπάρχουν και αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες. Γιατί το πλεονέκτημα που έχουμε εδώ είναι ότι παίζουμε πάντα αγώνες υψηλού επιπέδου, έχουμε το Nations League για παράδειγμα. Όταν φτάσουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, είμαστε έτοιμοι και η Αργεντινή και η Βραζιλία δεν το έχουν».

Επιπλέον, ο πρώην παίκτης της Παρί τόνισε: «Στη Νότια Αμερική το ποδόσφαιρο δεν είναι τόσο προηγμένο όσο στην Ευρώπη. Και γι' αυτό, όταν κοιτάς τα τελευταία Μουντιάλ, οι Ευρωπαίοι είναι πάντα αυτοί που κερδίζουν».