Καλοκουρδισμένο ρολόι η Ελβετία, λύγισε άνετα την Ουγγαρία

Καλοκουρδισμένο ρολόι η Ελβετία, λύγισε άνετα την Ουγγαρία

Γιώργος Σακελλαρίου 17:55 - 15.06.2024 / Ανανεώθηκε: 18:06 - 15.06.2024

Η Ελβετία ήταν ανώτερη κι επικράτησε 3-1 της Ουγγαρίας στον δεύτερο αγώνα του πρώτου ομίλου του Euro 2024.

Η Ελβετία δεδομένα έχει ποιότητα. Τα τελευταία χρόνια ανεβαίνει συνεχώς, όμως, το ίδιο ισχύει και για την Ουγγαρία.

Το δεύτερο ματς του πρώτου ομίλου έδειχνε στα χαρτιά αμφίρροπο, αλλά στην πράξη οι Ελβετοί ήταν αποτελεσματικοί, πιο συγκεντρωμένοι και με πρωταγωνιστή τον Άμπισερ, ο οποίος είχε ασίστ και γκολ επικράτησαν 3-1 της Ουγγαρίας και είναι στην κορυφή του ομίλου με τη Γερμανία.

Η Ελβετία μπήκε πολύ καλύτερα στο ματς και στην πρώτη της ευκαιρία άνοιξε το σκορ. Στο 12’ από ασίστ του Άμπισερ, ο Ντούα άνοιξε το σκορ με εξαιρετικό πλασέ. Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε για οφσάιντ, αλλά εξετάστηκε στο VAR, ο σκόρερ καλυπτόταν κι έτσι μέτρησε για το 1-0.

Οι Ελβετοί πήραν ψυχολογία και στο 20’ άγγιξαν το 2-0. Ο Βάργκας εκμεταλλεύτηκε λάθος γύρισμα, πλάσαρε στο τετ α τετ, αλλά ο Γκουλασί απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο 40’ από στατική φάση είχε την πρώτη της καλή στιγμή η Ουγγαρία. Βρήκε τη μπάλα ο Όρμπαν, ς’ εκτέλεση φάουλ, αλλά μπλόκαρε εύκολα ο Ζόμερ.

Στο 45’ έγινε το 2-0. Ο Άμπισερ με φοβερό φαλτσαριστό δεξί σουτ εκτός περιοχής, έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία για το 2-0.

Η Ελβετία έψαξε και τρίτο γκολ στην αρχή του δεύτερου μέρους. Στο 48’ ο Ντούα έκανε αριστερό πλασέ εντός περιοχής κι απέκρουσε σε κόρνερ ο Γκουλάτσι.

Στο 54’ από την ίδια θέση εκτέλεσε ο Βάργκας και μπλόκαρε αυτή τη φορά ο γκολκίπερ της Ουγγαρίας.

Στο 63’ πλησίασε στο γκολ η Ουγγαρία. Σέντρα από αριστερά του Σάλαϊ, κεφαλιά του Βάργκα στην καρδιά της άμυνας, έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Στο 66’, ωστόσο, έκανε ωραία σέντρα από αριστερά ο Σομποζλάι με το δεξί και μείωσε με κεφαλιά ψαράκι στο δεύτερο δοκάρι ο Βάργκα.

Η Ουγγαρία αναθάρρησε, αλλά δεν έκανε μεγάλες φάσεις για να φτάσει στην ισοφάριση. Ο Μουράτ Γιακίν έριξε στη μάχη το αστέρι της ομάδας του, τον Εμπολό κι αυτός στο 93' σφράγισε τη νίκη.

Από βολέ του Ζόμερ, ο Όρμπαν αντί ν' απομακρύνει ουσιαστικά έδωσε ασίστ στον Εμπολό κι αυτός εντός περιοχής κρέμασε με πλασέ τον Γκουλάτσι για το 3-1.

Περισσότερο από... αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στη γερμανική τηλεόραση: Σκωτσέζος σήκωσε το κιλτ και δεν φορούσε εσώρουχο! (vid)
EURO 2024

16:54 - 15.06.2024

Περισσότερο από... αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στη γερμανική τηλεόραση: Σκωτσέζος σήκωσε το κιλτ και δεν φορούσε εσώρουχο! (vid)

Οι Σκωτσέζοι δίνουν ρεσιτάλ στη Γερμανία. Ρεπόρτερ της κρατικής τηλεόρασης θέλησε να δει τι κρυβόταν κάτω από το κιλτ και το αποτέλεσμα τον σόκαρε!

Ουγγαρία: Γκουλάτσι, Λανγκ (46’ Μπόλα), Φιόλα, Α. Σαλάι (79’ Νταρντάι), Ορμπάν, Νάγκι, Ζομποζλάι, Κέρκεζ (79’ Άνταμ), Σέφερ, Βάργκα, Σαλάι.

Ελβετία: Ζόμερ, Βίντμερ (68’ Στεργίου), Ακάνζι, Φρόιλερ, Τζάκα, Ροντρίγκες, Βάργκας (74’ Εμπολό), Ντουά (68’ Αμντουνί), Εντόι, Άμπισερ, Σαρ.