Η επιστολή στήριξης του Βασιλιά Καρόλου στον Σάουθγκεϊτ και τους παίκτες της Αγγλίας μετά την απώλεια του Euro
i

©imago

Η επιστολή στήριξης του Βασιλιά Καρόλου στον Σάουθγκεϊτ και τους παίκτες της Αγγλίας μετά την απώλεια του Euro

Δημήτρης Χούπης 19:53 - 15.07.2024 / Ανανεώθηκε: 19:53 - 15.07.2024

Ο Βασιλιάς Κάρολος μετά την ήττα της Αγγλίας στον τελικό του Euro έστειλε μια επιστολή στήριξης προς τους παίκτες και τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Η Αγγλία για ακόμα μια φορά δεν μπόρεσε να φέρει στο σπίτι της το Euro, αφού ηττήθηκε στον τελικό με 1-2 από την Ισπανία.

Αντίθετα με το όλο κλίμα θλίψης που επικρατεί στο Νησί ο Βασιλιάς Κάρολος θέλησε να στηρίξει τους παίκτες και τον προπονητή της Αγγλίας, μετά τη νέα αποτυχία. Με μια επιστολή λοιπόν ζήτησε από την αποστολή της ομάδας να κρατήσει το κεφάλι της ψηλά και τόνισε ότι οι θρίαμβοι θα έρθουν.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Προς κ. Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ

Παρά το γεγονός ότι η νίκη σας ξέφυγε απόψε, εντούτοις η γυναίκα μου και εγώ, αλλά κι όλη την οικογένειά μου προτρέπουμε εσάς και την ομάδα υποστήριξής να κρατήσετε το κεφάλι ψηλά.

Όλοι όσοι έχουν συμμετάσχει σε αθλητικές δραστηριότητες οποιουδήποτε επιπέδου, γνωρίζουν πόση θλίψη μπορεί να νιώσουν μετά από ένα τέτοιο αποτέλεσμα όταν το έπαθλο ήταν τόσο κοντά. Αλλά θα συμμετάσχουν μαζί μου για να στείλουν την ειλικρινή στήριξη μας, συγχαίροντας παράλληλα την Ισπανία.

Να ξέρετε ότι η επιτυχία σας να φτάσετε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος είναι ένα πραγματικά μεγάλο επίτευγμα από μόνο του, και αυτό φέρνει μαζί την υπερηφάνεια ενός έθνους που θα συνεχίσει να βρυχάται για τα Τρία Λιοντάρια σήμερα, αλλά και για τους πολλούς θριάμβους που έχω δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα ακολουθήσουν

Α.Μ. Κάρολος».

Ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ από τη μεριά του βρέθηκε στο Βερολίνο και είδε από κοντά την ήττα της Αγγλίας και σε συνέχεια των λόγων του πατέρα του πρόσθεσε:

«Αυτή τη φορά δεν ήταν γραφτό να γίνει. Είμαστε όλοι ακόμα τόσο περήφανοι για εσάς.

Το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να είναι δύσκολο για όλους μας, αλλά πάντα θα υπάρχουν περισσότερα τουρνουά και περισσότερες ευκαιρίες για να επιστρέψουμε.

Στην τελική, αυτό είναι πραγματικά το θέμα, ακόμα κι αν τελειώσουμε ένα τουρνουά με ήττα, εξακολουθούμε να πιστεύουμε -ανεξάρτητα από το πόσα χρόνια πληγών συσσωρεύονται- πως δεν θα μας σταματήσουν ποτέ να ονειρευόμαστε.

Συγχαρητήρια στην Ισπανία, η καλύτερη ομάδα κέρδισε στο τέλος της ημέρας».