Η FA θέλει να κρατήσει τον Σάουθγκεϊτ ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του τελικού με την Ισπανία

Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ

i

©imago

Η FA θέλει να κρατήσει τον Σάουθγκεϊτ ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του τελικού με την Ισπανία

Δημήτρης Χούπης 09:24 - 12.07.2024 / Ανανεώθηκε: 09:27 - 12.07.2024

Η Αγγλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου σύμφωνα με τον Φαμπρίτσιο Ρομάνο θέλει να κρατήσει τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του τελικού του Euro με την Ισπανία.

Μπορεί η Αγγλία να μην πείθει στο φετινό Euro με την εικόνα της, αλλά η πορεία της μέχρι τον τελικό έχει βάλει σε δεύτερες σκέψεις την FA για παραμονή του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ. Πιο αναλυτικά, όπως υποστηρίζει ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο, η Αγγλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, έχει στόχο να πείσει την 54χρονο τεχνικό να μείνει στον πάγκο της ομάδας.

Κι αυτό, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του τελικού με την Ισπανία την ερχόμενη Κυριακή (14/7). Οι πρώτες επαφές μεταξύ των δύο πλευρών έχουν γίνει και στις τάξεις της FA επικρατεί αισιοδοξία για την παραμονή του Σάουθγκεϊτ. Το υπάρχον συμβόλαιό του ολοκληρώνεται στις 30 Ιουλίου, δηλαδή μετά το Euro.

Το στοίχημα του Καρβαχάλ σε περίπτωση κατάκτησης του Euro από την Ισπανία και η... απειλή της συζύγου του
EURO 2024

08:52 - 12.07.2024

Το στοίχημα του Καρβαχάλ σε περίπτωση κατάκτησης του Euro από την Ισπανία και η... απειλή της συζύγου του

Ο Ντάνι Καρβαχάλ αποκάλυψε πως ήθελε να βάλει στοίχημα να ξυρίσει το μούσι του αν η Ισπανία κατακτήσει το Euro, κάτι που όπως δήλωσε δεν άρεσε σαν ιδέα στη σύζυγό του.

Ο 54χρονος προπονητής έκατσε για πρώτη φορά στον πάγκο της Αγγλίας από τον Σεπτέμβρη του 2016 και έκτοτε τα «Τρία Λιοντάρια» έχουν γίνει ακόμα πιο υπολογίσιμη δύναμη. Ωστόσο παρά τις καλές πορείες που έχει από το Μουντιάλ του 2018 και έπειτα, αυτό που λείπει είναι η κατάκτηση.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας η Αγγλία έφτασε μέχρι τον ημιτελικό, στο Euro 2020 ηττήθηκε στον τελικό με την Ιταλία και φέτος έφτασε ξανά σε τελικό. Κάπως έτσι έγινε ο πρώτος τεχνικός των «Τριών Λιονταριών» που έχει καταφέρει να φτάσει σε δύο συνεχόμενους τελικούς.

Η Αγγλία φέτος μάλιστα χωρίς να έχει παίξει ιδιαίτερα ποδόσφαιρο έχει βρει τον τρόπο να φτάσει μέχρι τον τελικό και να διεκδικήσει την κούπα για δεύτερη σερί φορά.