Η Γερμανία ανακοίνωσε την «26αδα» για το Euro 2024 - Ποιον «έκοψε» ο Νάγκελσμαν

Γιούλιαν Νάγκελσμαν

Η Γερμανία ανακοίνωσε την «26αδα» για το Euro 2024 - Ποιον «έκοψε» ο Νάγκελσμαν

Κώστας Τόπας 13:57 - 07.06.2024 / Ανανεώθηκε: 13:57 - 07.06.2024

Η Γερμανία ανακοίνωσε την τελική αποστολή των 26 παικτών για το Euro 2024 - με τον προπονητή, Γιούλιαν Νάγκελσμαν να αποφασίζει να αφαιρέσει έναν ακόμη παίκτη από τις επιλογές του.

Η οικοδέσποινα του Euro 2024, έκανε το ασυνήθιστο βήμα να συμπεριλάβει 27 παίκτες στην προσωρινή της αποστολή, όπως το έκανε και η Αγγλία, η οποία είχε στην αρχική της επιλογή 33 ποδοσφαιριστές.

Ενώ ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ είχε κάποιες δύσκολες αποφάσεις να πάρει πριν ανακοινώσει την τελική του αποστολή, το έργο του Νάγκελσμαν έγινε ελαφρώς πιο εύκολο.

Ο πρώην προπονητής της Λειψίας και της Μπάγερν αποφάσισε να αποκλείσει από την αποστολή έναν από τους τέσσερις τερματοφύλακά τους, με τον κίπερ της Στουτγάρδης, Αλεξάντερ Νιούμπελ, να μην συμπεριλαμβάνεται στις επιλογές των «πάντσερ».

Από εκεί και πέρα, δύο παίκτες της Premier League έχουν συμπεριληφθεί στην τελική αποστολή, με τον Κάι Χάβερτς της Άρσεναλ και τον Πασκάλ Γκρος της Μπράιτον να συμμετέχουν για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της πατρίδας τους στο Euro 2024.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει δύο εκπροσώπους στον Αντόνιο Ρούντιγκερ και τον Τόνι Κρόος, ο τελευταίος από τους οποίους θα αποσυρθεί από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στο τέλος της διοργάνωσης. Η Μπαρτσελόνα θα έχει επίσης δύο παίκτες - τον Μαρκ τερ Στέγκεν και Ιλκάι Γκουντογκάν - ενώ η Μπάγερν έχει έξι παίκτες που θα συμμετάσχουν στο Euro 2024, συμπεριλαμβανομένων των έμπειρων, Τόμας Μίλερ και Μάνουελ Νόιερ.

Η τελική αποστολή της Γερμανίας έχει ως εξής:

Τερματοφύλακες: Μάνουελ Νόιερ (Μπάγερν Μονάχου), Μαρκ Άντρε τερ Στέγκεν (Μπαρτσελόνα), Όλιβερ Μπάουμαν (Χόφενχαϊμ)

Αμυντικοί: Βάλντεμαρ Άντον, Μαξιμιλιάν Μίτελσταντ (και οι δύο από Στουτγάρδη), Μπέντζαμιν Χένριχς, Νταβίτ Ράουμ (και οι δύο από Λειψία), Τζόσουα Κίχιμ (Μπάγερν), Ρόμπιν Κοχ (Άιντραχτ Φρανκφούρης), Αντόνιο Ρούντιγκερ (Ρεάλ Μαδρίτης), Νίκο Σλότενμεργκ (Ντόρτμουντ), Τζόναθαν Ταχ (Λεβερκούζεν)

Μέσοι: Ρόμπερτ Άντριχτ, Φλόριαν Βιρτς (και οι δύο από Λεβερκούζεν), Κρις Φούριχ (Στουτγάρδη), Πασκάλ Γκρος (Μπράιτον), Ιλκάι Γκουντογκάν (Μπαρτσελόνα), Τόνι Κρόος (Ρεάλ Μαδρίτης), Τζαμάλ Μουσιάλα, Αλεξάνταρ Πάβλοοβιτς και Λιρόι Σανέ (όλοι από Μπάγερν)

Οι τραυματισμοί, η ληστεία και η απογοήτευση: Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους ο Γκρίλις έμεινε εκτός Euro
EURO 2024

08:45 - 07.06.2024

Οι τραυματισμοί, η ληστεία και η απογοήτευση: Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους ο Γκρίλις έμεινε εκτός Euro

Η σεζόν του μεσοεπιθετικού της Μάντσεστερ Σίτι, Τζακ Γκρίλις είχε ποδοσφαιρικά και προσωπικά σκαμπανεβάσματα, με αποτέλεσμα ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να μην τον συμπεριλάβει στην αποστολή για το Euro 2024 στα γήπεδα της Γερμανίας.

Επιθετικοί: Μαξιμιλιάν Μπέιερ (Χόφενχαϊμ), Νίκλας Φούλκρουγκ (Μπορούσια Ντόρτμουντ), Κάι Χάβερτς (Άρσεναλ), Τόμας Μούλερ (Μπάγερν Μονάχου), Ντενίζ Ουντάβ (Στουτγάρδη)