Η προεπιλογή της Ισπανίας για το Euro 2024 στη Γερμανία

Η προεπιλογή της Ισπανίας για το Euro 2024 στη Γερμανία

Γιώργος Σακελλαρίου 16:45 - 27.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:06 - 29.05.2024

Λίστα με 29 ανακοίνωσε η Ισπανία για το Euro 2024. Αγιόζε, Φερμίν και Γιορέντε τα νέα πρόσωπα. Στις 8 Ιουνίου μετά το φιλικό με τη Βόρεια Ιρλανδία θα ανακοινωθεί η τελική λίστα των 26. Εκτός οι Ασένσιο, Σάνσετ και Σαράμπια.

Ο τεχνικός της εθνικής Ισπανίας Λουίς ντε λα Φουέντε ανακοίνωσε την προεπιλογή με τους 29 παίκτες ενόψει του Euro 2024 στη Γερμανία. Στη λίστα περιλαμβάνονται οι Πέντρι και Νάτσο, ενώ ξεχωρίζουν οι κλήσεις των Αγιόζε, Μάρκος Γιορέντε και Φερμίν. Εκτός έμειναν οι Σάνσετ, Ασένσιο, Σαράμπια.

Η λίστα των 29 παικτών έχει ως εξής:

Τερματοφύλακες: Ουνάι Σιμόν (Αθλέτικ Μπιλμπάο), Ράγια (Άρσεναλ), Ρεμίρο (Ρεάλ Σοσιεδάδ).

Αμυντικοί: Καρβαχάλ (Ρεάλ Μαδρίτης), Χεσούς Νάβας (Σεβίλλη), Λαπόρτε (Αλ Νασρ), Νορμάνδ (Ρεάλ Σοσιεδάδ), Νάτχο (Ρεάλ Μαδρίτης), Βίβιαν (Αθλέτικ Μπιλμπάο), Κουμπαρσί (Μπαρτσελόνα), Γκριμάλντο (Λεβερκούζεν), Κουκουρέλα (Τσέλσι).

Μέσοι: Ροντρίγκο (Μάντσεστερ Σίτι), Ζουμπιμέντι (Ρεάλ Σοσιεδάδ), Μίκελ Μερίνο (Ρεάλ Σοσιεδάδ), Φαμπιάν (ΠΣΖ), Πέντρι (Μπαρτσελόνα), Μάρκος Γιορέντε (Ατλέτικο), Αλέι Γκαρθία (Χιρόνα), Άλεξ Μπαένα (Βιγιαρεάλ), Φερμίν (Βαρκελώνη).

Επιθετικοί: Φεράν Τόρες (Μπαρτσελόνα), Ντάνι Όλμο (Λειψία), Νίκο Γουίλιαμς (Αθλέτικ Μπιλμπάο), Μοράτα (Ατλέτικο), Χοσέλου (Ρεάλ Μαδρίτης), Ογιαρθαμπάλ (Ρεάλ Σοσιεδάδ), Λαμίν Γιαμάλ (Μπαρτσελόνα) και Αγιόζε (Μπέτις).

Την τελική λίστα των 26 για το Euro, κόβοντας τρεις παίκτες, θ’ ανακοινώσει ο εθνικός προπονητής μετά τα φιλικά με την Ανδόρα στις 5 Ιουνίου στη Μπανταχόθ και με τη Βόρεια Ιρλανδία στις 8 Ιουνίου στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα.

Ο Λουίς ντε λα Φουέντε θέλει να δει τη φυσική κατάσταση όλων των παικτών πριν πάρει την τελική απόφαση.

Η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Σοσιεδάδ με πέντε παίκτες έχουν τους περισσότερους στην κατάταξη της ομάδας, ακολουθούν η Αθλέτικ Μπιλμπάο και η Ρεάλ Μαδρίτης με τρεις, η Ατλέτικο με δύο και στη συνέχεια υπάρχουν έντεκα ομάδες με έναν εκπρόσωπο η καθεμία. Συνολικά υπάρχουν 16 σύλλογοι που εκπροσωπούνται στη λίστα.

Η Ισπανία θα ξεκινήσει το Euro στις 15 Ιουνίου με αντίπαλο την Κροατία. Στη συνέχεια θα παίξει με την Ιταλία στις 20 Ιουνίου και η πρώτη φάση θα ολοκληρωθεί με την Αλβανία στις 24 Ιουνίου.