Πάρτι με γκολάρες και βήμα πρόκρισης για τη Ρουμανία
i

© IMAGO

Πάρτι με γκολάρες και βήμα πρόκρισης για τη Ρουμανία

Γιώργος Σακελλαρίου 17:52 - 17.06.2024 / Ανανεώθηκε: 18:00 - 17.06.2024

Η Ρουμανία διέλυσε 3-0 την Ουκρανία και πήρε προβάδισμα πρόκρισης.

Η Ρουμανία έκανε ό,τι ήθελε στο Μόναχο με αντίπαλο την Ουκρανία.

Στο πρώτο ματς του τέταρτου ομίλου του Euro 2024, η ομάδα του Έντουαρντ Ιορντανέσκου ισοπέδωσε 3-0 την Ουκρανία και ασφαλώς έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης, έστω και για τη δεύτερη θέση.

Γκολάρα ο Στάντσιου

Η Ρουμανία είχε πιο καθαρό μυαλό και ήταν επικίνδυνη στις επιθέσεις της, σε αντίθετη με τους παίκτες της Ουκρανίας, που ήταν βιαστικοί όταν έφταναν στην αντίπαλη περιοχή.

Οι Ρουμάνοι είχαν την πρώτη τελική στην εστία. Στο 8’ δεξί σουτ του Κομάν από τα 25 μέτρα, μπλόκαρε ο Λούνιν. Στο 22’ μακρινό αριστερό σουτ του Ντόβμπικ, ήταν άστοχο.

Το ματς ήταν ισορροπημένο, οι δύο ομάδες δεν έπαιρναν ρίσκα και περίμεναν το λάθος του αντιπάλου. Αυτό συνέβη στο 29’ για το 1-0 της Ρουμανίας. Λάθος απομάκρυνση του Λούνιν, ο Μαν έκλεψε, έστρωσε στον Στάντσιου κι αυτός με δυνατό δεξί φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής έστειλε τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι για το 1-0!

Η Ουκρανία πίεσε για την ισοφάριση, στο 38’ έφτασε σε θέση βολής, αλλά Μούντρικ και Τσιγκάνκοφ καθυστέρησαν. Στην αντεπίθεση αριστερό σουτ εκτός περιοχής του Μαν κόντραρε στον Στεπανένκο κι έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι σε κόρνερ.

Το κόρνερ εκτέλεσε απευθείας στο 39’ ο Στάντσιου κι έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Λούνιν!

Νέα γκολάρα και 2-0

Η Ρουμανία απείλησε πρώτη και στο δεύτερο μέρος. Στο 46’ ατομική ενέργεια και δεξί σουτ εντός περιοχής του Κομάν, η μπάλα έφυγε αρκετά μέτρα άουτ από το αριστερό δοκάρι.

Στο 53’, όμως, έγινε το 2-0. Ο Μαν κινήθηκε προς τον άξονα, επιχείρησε να εκτελέσει με το αριστερό από το ημικύκλιο, αλλά κόπηκε και η μπάλα στρώθηκε στον Μάριν, ο οποίος με τρομερό δεξί σουτ έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία για το 2-0.

Πάρτι η Ρουμανία

Οι παίκτες του Έντουαρντ Ιορντανέσκου είχαν ψυχολογία και έφτασαν και σε τρίτο γκολ! Στο 56’ σουτ του Στάντσιου κατέληξε στα σώματα, νέο δεξί σουτ του Ράτιου εντός περιοχής, απέκρουσε σε κόρνερ ο Λούνιν.

Από το κόρνερ, ο Μαν πήρε τη μπάλα, έκανε ντρίμπλα από δεξιά και πάσαρε στον Ντράγκους, ο οποίος σε κενή εστία πέτυχε το 3-0!

Ο νικητής είχε κριθεί και η Ουκρανία απλά αναζητούσε το γκολ, που μπορεί να παίξει ρόλο στο τέλος, σε ισοβαθμίες. Στο 77’ δυνατό δεξί σουτ του Σουντάκοφ εκτός περιοχής, μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Νίτα.

Στο 84’ ο Μούντρικ αριστερά εντός περιοχής έκανε το αριστερό σουτ κι έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ από τη συμβολή των δοκαριών.

Στο 92’ ο Γιάρεμτσουκ επιχείρησε εντός περιοχής να κρεμάσει τον Νίτσα, αλλά η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι κι έφυγε άουτ.

Αταμάν για την Τουρκία στο Euro: «Όλο το έθνος έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα»
EURO 2024

10:49 - 17.06.2024

Αταμάν για την Τουρκία στο Euro: «Όλο το έθνος έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα»

Ο προπονητής του Παναθηαϊκού, Εργκίν Αταμάν, μία μέρα πριν το ντεμπούτο της Τουρκίας στο Euro 2024 (κόντρα στη Γεωργία 18/6, 19:00) έστειλε το μήνυμα του μήνυμα για την προσπάθεια της χώρας του στο ποδόσφαιρο.

Ρουμανία: Νίτσα, Ράτιου, Ντραγκούσιν, Μ. Μάριν (75’ Ρους), Μπάνκου, Μπούρτσα, Μαν (62’ Χάτζι), Ρ. Μαρίν, Στάντσιου (87’ Ρακοβιτάν), Κομάν (62’ Μιχάιλα), Ντράγκους (75’ Πούσκας).

Ουκρανία: Λουνίν, Κονόπλια (72’ Τίμτσικ), Ζαμπάρνι, Μιχαϊλιτσένκο, Ζιντσένσκο, Στεπανένκο (63’ Μπράζκο), Σαπαρένκο (63’ Γιάρεμτσουκ), Σουντάκοφ (83’ Μαλινόφσκι), Τσιγκάνκοφ (63’ Γιαρμολένκο), Μούντρικ, Ντόβμπικ.