Η Σερβία απειλεί με αποχώρηση από το Euro 2024 αν η UEFA δεν τιμωρήσει Αλβανία και Κροατία για τα υβριστικά συνθήματα
i

©intime

Η Σερβία απειλεί με αποχώρηση από το Euro 2024 αν η UEFA δεν τιμωρήσει Αλβανία και Κροατία για τα υβριστικά συνθήματα

Δημήτρης Χούπης 12:56 - 20.06.2024 / Ανανεώθηκε: 13:00 - 20.06.2024

Με αποχώρηση από το Euro 2024 απειλεί η Σερβία σε περίπτωση που η UEFA δεν τιμωρήσει την Κροατία και την Αλβανία για τα συνθήματα σε βάρος της χώρας.

Την παραδειγματική τιμωρία της Κροατίας και της Αλβανίας ζητάει η Σερβία από την UEFA.

Πιο αναλυτικά ο Γενικός Γραμματέας της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Σερβίας, Γιόβαν Σουρμπάτοβιτς, σε δηλώσεις του έκανε γνωστό ότι έστειλε σχετικό έγγραφο προς την UEFA, ζητώντας την τιμωρία τόσο της Αλβανίας όσο και της Κροατίας. Ο λόγος για την απόφαση αυτή είναι τα υβριστικά συνθήματα που ακούστηκαν σε βάρος της Σερβίας από τους οπαδούς των δύο ομάδων κατά τη διάρκεια του μεταξύ τους αγώνα.

Μάλιστα ο Σέρβος απείλησε ακόμα και με αποχώρηση της ομάδας από το Euro σε περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία δεν τιμωρήσει την Αλβανία και την Κροατία.

Χαμός με τον Ντάκου που φώναζε υβριστικά συνθήματα κατά της Βόρειας Μακεδονίας
EURO 2024

12:06 - 20.06.2024

Χαμός με τον Ντάκου που φώναζε υβριστικά συνθήματα κατά της Βόρειας Μακεδονίας

Σάλος έχει δημιουργηθεί με τον Μιρλίντ Ντάκου, ο οποίος μετά το τέλος του αγώνα της Αλβανίας με την Κροατία πήρε το μεγάφωνο και φώναζε υβριστικά συνθήματα κατά της Βόρειας Μακεδονίας.

«Πρώτα από όλα, θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους μας για την υποστήριξή τους στον αγώνα με την Αγγλία και ελπίζω ότι θα νικήσουμε τη Σλοβενία. Αυτό που συνέβη στο Κροατία - Αλβανία είναι σκανδαλώδες και θα ζητήσουμε κυρώσεις από την UEFA, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι δεν θα συνεχιστεί η διοργάνωση για εμάς.

Είμαστε σίγουροι ότι θα τιμωρηθούν, γιατί ήδη στην UEFA έχουν ανταποκριθεί στην έκκλησή μας για απομάκρυνση του λεγόμενου δημοσιογράφου από την Αλβανία. Θα απαιτήσουμε από την UEFA να τιμωρήσει τις ομοσπονδίες και των δύο επιλογών. Δεν θέλουμε να συμμετάσχουμε σε αυτό, αλλά αν η UEFA δεν τους τιμωρήσει, θα σκεφτούμε πώς θα προχωρήσουμε», ήταν τα λόγια του στην αρχή.

«Τιμωρηθήκαμε για μεμονωμένες περιπτώσεις και οι οπαδοί μας συμπεριφέρθηκαν πολύ καλύτερα από τους άλλους. Ένας οπαδός τιμωρήθηκε για ρατσιστικές προσβολές και δεν θέλουμε να αποδοθεί σε άλλους. Εμείς οι Σέρβοι είμαστε κύριοι και έχουμε ανοιχτή καρδιά, οπότε εγώ έκκληση στους οπαδούς να παραμείνουν κύριοι», πρόσθεσε στη συνέχεια.