Η θριαμβευτική υποδοχή των Γεωργιανών στην Τιφλίδα για την πορεία μέχρι τους «16» του Euro (vid)

Η θριαμβευτική υποδοχή των Γεωργιανών στην Τιφλίδα για την πορεία μέχρι τους «16» του Euro (vid)

Δημήτρης Χούπης 11:21 - 03.07.2024 / Ανανεώθηκε: 11:21 - 03.07.2024

Οι Γεωργιανοί διεθνείς γνώρισαν μια θριαμβευτική υποδοχή στην Τιφλίδα από χιλιάδες κόσμο, οι οποίοι τους αποθέωσαν για την πορεία μέχρι τους «16» του Euro.

Η Γεωργία ήταν σίγουρα η ευχάριστη έκπληξη του Euro 2024 μέχρι στιγμής. Η ομάδα του Γουίλι Σανιόλ στην παρθενική της συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα έφτασε μέχρι τους «16» της διοργάνωσης, περνώντας ως καλύτερη τρίτη σε όμιλο με Πορτογαλία, Τουρκία και Τσεχία. Εκεί όμως η Ισπανία ήταν καλύτερη και παρόλο που η Γεωργία βρέθηκε μπροστά στο σκορ, τελικά ηττήθηκε με 1-4.

Μάλιστα για να το καταφέρουν αυτό επικράτησαν με 2-0 της Πορτογαλίας στην τελευταία αγωνιστική. Πρωταγωνιστής των Γεωργιανών σίγουρα ήταν ο Ζορζ Μικαουτάτζε, ο οποίος πέτυχε τρία γκολ, ενώ Κβίτσα Κβαρατσχέλια και Γκιόργκι Μαμαρντασβίλι είχαν επίσης τρομερή παρουσία στα τέσσερα παιχνίδια που έπαιξαν.

Όπως είναι λογικό, η πορεία της ομάδας μέχρι τους «16» έδωσε μεγάλη χαρά στον κόσμο της Γεωργίας, οι οποίοι για πρώτη φορά είδα την εθνική τους ομάδα να πετυχαίνει μία τέτοια επιτυχία.

Για τον λόγο αυτό, οι παίκτες του Γουίλι Σανιόλ όταν έφτασαν στην Τιφλίδα γνώρισαν μια τρομερή υποδοχή. Στην κεντρική πλατεία της πόλης μαζεύτηκε χιλιάδες κόσμος για να αποθεώσει την παρέα του Κβαρατσχέλια, με τους παίκτες της ομάδας να γιορτάζουν έξαλλα την επιτυχία τους. Μάλιστα ανέβηκαν σε ανοιχτό πούλμαν και με... μπροστάρη τον Μαμαρντασβίλι οι πανηγυρισμοί κράτησαν για πολλές ώρες.