Η UEFA ερευνά τον «ήρωα» της Τουρκίας Ντεμιράλ για εξτρεμιστική χειρονομία
i

©intime

Η UEFA ερευνά τον «ήρωα» της Τουρκίας Ντεμιράλ για εξτρεμιστική χειρονομία

Δημήτρης Χούπης 13:05 - 03.07.2024 / Ανανεώθηκε: 13:06 - 03.07.2024

Σε μπελάδες μπορεί να μπει ο «ήρωας» της Τουρκίας, Μερίχ Ντεμιράλ, ο οποίος βρίσκεται ερευνάται από την UEFA για εξτρεμιστική χειρονομία κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών.

Σε μπελάδες μπορεί να μπει ο «ήρωας» της Τουρκίας, Μερίχ Ντεμιράλ. Ο Τούρκος αμυντικός με δύο γκολ έδωσε την πρόκριση (2-1) στην ομάδα του επί της Αυστρίας, αλλά και το εισιτήριο για τους «8» του Euro 2024.

Ωστόσο μία κίνησή του μπορεί να τον βάλει σε μπελάδες. Συγκεκριμένα, ο πρώην στόπερ τη Γιουβέντους, όταν σκόραρε το δεύτερο τέρμα του πανηγύρισε κάνοντας το σήμα «γκρίζων λύκων», μιας ακροδεξιάς οργάνωσης στην Τουρκία.

O ήρωας της Τουρκίας, Μερτ Γκιουνόκ είχε κάνει επική γκάφα το 2023 (vids)
EURO 2024

12:37 - 03.07.2024

O ήρωας της Τουρκίας, Μερτ Γκιουνόκ είχε κάνει επική γκάφα το 2023 (vids)

Ο Μερτ Γκιουνόκ, ο οποίος πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες επεμβάσεις που έχουμε δει ποτέ σε Euro κι έστειλε την Τουρκία στους «8» του Euro, είχε προσφέρει απλόχερα ένα από τα blooper της χρονιάς που μας πέρασε.

Η κίνηση αυτή του Ντεμιράλ, δέχτηκε αρκετή κριτική με την UEFA να τη λαμβάνει υπόψιν και να ερευνά την υπόθεση. Η χειρονομία μάλιστα έχει απαγορευτεί στη Γερμανία, αλλά και στη Γαλλία και την Αυστρία.

«Στην αναμέτρηση για τη φάση των 16 του Euro ανάμεσα σε Τουρκία και Αυστρία, η οποία έγινε στις 2 Ιουλίου του 2024 στη Λειψία της Γερμανίας, ξεκίνησε μια έρευνα αναφορικά με το Άρθρο 31(4) του Πειθαρχικού Κώδικα της UEFA. Η υπόθεση έχει να κάνει με μία απρεπή συμπεριφορά του Τούρκο διεθνή ποδοσφαιριστή, Μερίχ Ντεμιράλ», αναφέρεται στην ανακοίνωση της UEFA.

Μετά το παιχνίδι ο διεθνής ποδοσφαιριστής εξήγησε την πανηγυρισμό του, λέγοντας ότι ήθελε να κάνει κάτι που να δείχνει την τουρκική του ταυτότητα. «Είχα έναν συγκεκριμένο πανηγυρισμό στο μυαλό μου, κάτι που να συνδεόταν με την τουρκική μου ταυτότητα.

Είμαι περήφανος που είμαι Τούρκος και ένιωσα αυτή την περηφάνια μετά το γκολ που έβαλα», ήταν τα λόγια του.