Η UEFA τιμώρησε Σερβία και Αλβανία για ρίψη αντικειμένων, εισβολή οπαδού και προβοκατόρικα συνθήματα
i

©imago

Η UEFA τιμώρησε Σερβία και Αλβανία για ρίψη αντικειμένων, εισβολή οπαδού και προβοκατόρικα συνθήματα

Δημήτρης Χούπης 10:43 - 20.06.2024

Η UEFA τιμώρησε τη Σερβία και την Αλβανία με πρόστιμο για ρίψη αντικειμένων, εισβολή οπαδού και προβοκατόρικα συνθήματα.

Σερβία και Αλβανία τιμωρήθηκαν από την UEFA για τα όσα συνέβησαν στην πρώτη αγωνιστική του τουρνουά. Συγκεκριμένα, η UEFA έκανε γνωστό ότι η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Σερβίας δέχτηκε πρόστιμο 14.500 ευρώ για παραβιάσεις δύο κανονισμών της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Αγγλία.

Στο συγκεκριμένο αγώνα οι Σέρβοι είχαν γνωρίσει την ήττα με 0-1 και απέναντι στη Σλοβενία (20/6, 16:00) ψάχνουν τους πρώτους τους βαθμούς για να παραμείνουν ζωντανοί στη διοργάνωση. Ο λόγος για τον οποίο λοιπόν η Σερβία τιμωρήθηκε είναι για ρίψη αντικειμένων, αλλά και προβοκατόρικα συνθήματα κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.

«Η Πειθαρχική διαδικασία κινήθηκε σύμφωνα με το άρθρο 55 του Πειθαρχικού Κώδικα της UEFA μετά τον αγώνα της Σερβίας με την Αγγλία για τη φάση των ομίλων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξήχθη στις 16 Ιουνίου στο Γκελζενκίρχεν της Γερμανίας.

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Σερβίας κατηγορείται για ρίψη αντικειμένων, Άρθρο 22 (b) και προβοκατόρικων συνθημάτων που δεν ταιριάζουν σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα», αναφέρεται στην ανακοίνωση της UEFA.

Την ίδια ώρα η UEFA τιμώρησε και την Αλβανία με πρόστιμο 37.375 ευρώ. Ο λόγος της τιμωρίας από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία είναι η ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο, η εισβολή οπαδού, αλλά και τα προβοκατόρικα συνθήματα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.