Σε ρυθμούς... τελικού Euro η Αγγλία: Η Βασιλική Φρουρά παίζει το «Football is coming home» έξω από το Buckingham Palace (vid)
i

©intime

Σε ρυθμούς... τελικού Euro η Αγγλία: Η Βασιλική Φρουρά παίζει το «Football is coming home» έξω από το Buckingham Palace (vid)

Δημήτρης Χούπης 16:48 - 11.07.2024 / Ανανεώθηκε: 16:48 - 11.07.2024

Σε ρυθμούς του τελικού του Euro βρίσκεται από χθες το βράδυ η Αγγλίας, με τη Βασιλική Φρουρά να παίζει το γνωστό τραγούδι «Football is coming home» έξω από το Buckingham Palace.

Η Αγγλία για δεύτερο σερί τουρνουά βρίσκεται στον τελικό του Euro. Τα «Τρία Λιοντάρια» αυτή τη φορά κάνοντας το καλύτερο μέχρι στιγμής παιχνίδι τους στο τουρνουά επικράτησαν με 2-1 της Ολλανδίας και πήραν το εισιτήριο για τον τελικό του Βερολίνου, όπου εκεί θα αντιμετωπίσουν την Ισπανία.

Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έμεινε από πολύ νωρίς πίσω στο σκορ με τον Τσάβι Σίμονς, ο οποίος στο 6ο μόλις λεπτό με μία σουτάρα έκανε το 1-0 για την Ολλανδία. Αλλά και πάλι η Αγγλία είχε άμεση απάντηση με τον Κέιν, ο οποίος από την άσπρη βούλα ισοφάρισε.

Ο Όλι Γουότκινς στο 90ο λεπτό όμως με μία ωραία ατομική ενέργεια σκόραρε το «χρυσό» γκολ και έδωσε στην Αγγλία τη νίκη - πρόκριση στον τελικό του Euro. Μετά το παιχνίδι ακολούθησαν τρελοί πανηγυρισμοί όχι μόνο στη Γερμανία, αλλά και σε όλο το Νησί, το οποίο από χθες το βράδυ έχει μπει σε... ρυθμούς τελικού.

Μάλιστα η φιλαρμονική της Βασιλικής Φρουράς έπαιξε σήμερα το γνωστό σε όλους «Football is coming home» προς τιμήν της πρόκρισης των «Τριών Λιονταριών» στον τελικό.

Το μήνυμα της Βασιλικής Οικογένειας και οι ετοιμασίες στο Λονδίνο σε περίπτωση κατάκτησης

Σε αυτή τη γιορτή για τους Άγγλους προφανώς δεν θα μπορούσε να λείψει η Βασιλική Οικογένεια, η οποία έστειλε το μήνυμά της προς την αποστολή της ομάδας για τη μεγάλη τους επιτυχία.

Η ομάδα της Αγγλίας σήμερα (11/7) το πρωί έλαβε ένα μήνυμα από τον Βασιλιά Κάρολο, στο οποίο μεταφέρει τα θερμά του συγχαρητήρια, αλλά και καλή τύχη για τον τελικό της Κυριακής (14/7) απέναντι στην Ισπανία. «Η σύζυγός μου και εγώ θέλουμε σας ευχηθούμε τα πιο θερμά συγχαρητήρια για την πρόκριση στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, στέλνοντας τις καλύτερες ευχές μας για τον αγώνα της Κυριακής. 

Αν μπορώ να σας ενθαρρύνω να εξασφαλίσετε τη νίκη πριν από την ανάγκη για γκολ-θαύματα της τελευταίας στιγμής ή άλλη δραματική διαδικασία πέναλτι, είμαι βέβαιος ότι οι πιέσεις στον συλλογικό καρδιακό ρυθμό και την αρτηριακή πίεση της χώρας θα μετριάζονταν πολύ!», αναφέρει στο μήνυμά του.

Την ίδια ώρα ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ βρίσκεται στη Γερμανία και παρακολουθεί από κοντά τους αγώνες της Αγγλίας και μέσω ενός ποστ στα social media έδειξε τη χαρά του για την πρόκριση. ««Τι ομορφιά, Όλι (Γουίτκινς)! Συγχαρητήρια Αγγλία! Φιναλίστ #EURO2024», έγραψε.

Στο Νησί επίσης έχουν ήδη ξεκινήσει τις ετοιμασίες σε περίπτωση που η Αγγλία σηκώσει την πολυπόθητη κούπα. Λέγεται ότι θα υπάρξει παρέλαση με ανοιχτό πούλμαν στο Λονδίνο, με τη διαδρομή να ξεκινάει από το Guildhall και μέσω της πλατείας Τραφάλγκαρ θα πάει στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Εκεί μάλιστα η αποστολή της ομάδας θα τιμηθεί από τον Βασιλιά Κάρολο Γ'