Ξύλο μεταξύ των Ολλανδών κατά τη διάρκεια του ημιτελικού με την Αγγλία (vid)

Ξύλο μεταξύ των Ολλανδών κατά τη διάρκεια του ημιτελικού με την Αγγλία (vid)

Δημήτρης Χούπης 16:21 - 11.07.2024

Ένταση και συγκρούσεις προκλήθηκαν σε Fan Zone ανάμεσα σε Ολλανδούς οπαδούς κατά τη διάρκεια του ημιτελικού με την Αγγλία.

Μπορεί να μην υπήρξαν παρατράγουδα στο Signal Iduna Park ανάμεσα σε Ολλανδούς και Άγγλους οπαδούς, προκλήθηκαν όμως έξω αυτό.

Σε έναν αγώνα με αρκετή ένταση η Ολλανδία ηττήθηκε με 1-2 από την Αγγλία και έμεινε εκτός τελικού. Ο Σίμονς ήταν αυτός που έβαλε μπροστά στο σκορ τους «οράνιε» στο 6ο μόλις λεπτό, αλλά ο Κέιν στο 18' από τα έντεκα βήματα ισοφάρισε για την ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Την ώρα όμως που όλα έδειχναν ότι το ματς θα πάει στην παράταση, εμφανίστηκε ο Όλι Γουότκινς στο 90' και με ένα ωραίο σουτ έκανε το 2-1 και έδωσε τη νίκη - πρόκριση στην Αγγλία. Όπως είναι λογικό η απογοήτευση και ο θυμός στις τάξεις των Ολλανδών ήταν έντονα, κάτι που φάνηκε και από τις αντιδράσεις του κόσμου έξω από το γήπεδο.

Αφού λοιπόν φορ της Άστον Βίλα είχε κάνει το 2-1 για τους Άγγλους, μια μερίδα Ολλανδών οπαδών στις Fan Zones είχε έναν διαπληκτισμό. Λίγο τα συναισθήματα του αγώνα λίγο οι... μπύρες που είχαν καταναλώσει, τους έκαναν να πιαστούν στα χέρια μεταξύ τους.

Η κατάσταση όμως δεν πήρε περαιτέρω διαστάσεις αφού οι πιο ψύχραιμοι μπήκαν στη μέση και η ένταση σταμάτησε. Υπενθυμίζεται ότι και πριν από το παιχνίδι είχαν γίνει επεισόδια σε μαγαζιά του Ντόρτμουντ ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων, με τους Ολλανδούς να επιτίθονται σε αυτούς της Αγγλίας.