Με 30 ποδοσφαιριστές η προεπιλογή της Ολλανδίας για το Euro 2024

Με 30 ποδοσφαιριστές η προεπιλογή της Ολλανδίας για το Euro 2024

Sportal newsroom 21:34 - 16.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:37 - 29.05.2024

Ο Ρόναλντ Κούμαν κάλεσε 30 παίκτες στην εθνική Ολλανδίας και θα κόψει τέσσερις στη συνέχεια ενόψει του Euro 2024.

Ημέρα κλήσεων για το Euro 2024. Μετά τις επίσημες κλήσεις που ανακοίνωσε ο Νάγκελσμαν για τη Γερμανία, επισημοποιήθηκαν και οι επιλογές του προπονητή της εθνικής Ολλανδίας Ρόναλντ Κούμαν. Ο έμπειρος τεχνικός κάλεσε στην προεπιλογή 30 παίκτες. Στην αποστολή δεν είναι ο Ζόσου Ζίρκζεε, ο οποίος ήταν ο παίκτης αποκάλυψη της Μπολόνια του Τιάγκο Μότα.

Αναλυτικά οι επιλογές του Κούμαν για το Euro 2024: Τερματοφύλακες: Μπίλοου, Φλέκεν, Ολάι, Φερμπίγκεν.

Αμυντικοί: Ακέ, Μπλιντ, Φαν Ντάικ, Ντάμφρις, Φριμπόνγκ, Γκερτρούιντα, Ντε Λιχτ, Μάατσεν, Ντε Φράι, Φαν ντε φεν.

Μέσοι: Γκράβενμπερχ, Ντε Γιονγκ, Κουπμάινερς, Ράιντερς, Σάουτεν, Σάιμονς, Τίμπερ Κ., Βέρμαν, Βαϊνάλντουμ.

Επιθετικοί: Μπεργκβάιν, Ντεπάι, Μπρόμπεϊ, Γκάκπο, Μάλεν, Βέγκχορστ.

Ο Κούμαν πρέπει να μειώσει την τελική του επιλογή του σε 26 παίκτες πριν από την προθεσμία της 7ης Ιουνίου. Την τελική του επιλογή αναμένεται να την ανακοινώσει την Τετάρτη 29 Μαϊου. Αρχικά, οι εθνικοί προπονητές είχαν δικαίωμα να συμπεριλάβουν μόνο 23 παίκτες στην επιλογή, αλλά μετά από παράκληση του Κούμαν, μεταξύ άλλων, η UEFA αποφάσισε να αυξήσει το ρόστερ.

Για την ολλανδική ομάδα το Euro ξεκινά στις 16 Ιουνίου με την Πολωνία στο Αμβούργο. Θα ακολουθήσουν οι αγώνες με τη Γαλλία στις 21 Ιουνίου στη Λειψία και την Αυστρία στις 25 Ιουνίου στο Βερολίνο.

Εν όψει του τουρνουά, η ολλανδική ομάδα θα δώσει φιλικό με τον Καναδά στις 6 Ιουνίου και την Ισλανδία στις 10 του επόμενου μήνα. Και τα δύο παιχνίδια θα διεξαχθούν στο De Kuip του Ρότερνταμ.