Με αρκετές εκπλήξεις η Ισπανία στο Euro - Ποια μεγάλα ονόματα έμειναν εκτός αποστολής

Ισπανία

i

©Intime

Με αρκετές εκπλήξεις η Ισπανία στο Euro - Ποια μεγάλα ονόματα έμειναν εκτός αποστολής

Κώστας Τόπας 13:44 - 07.06.2024 / Ανανεώθηκε: 13:44 - 07.06.2024

Αρκετές εκπλήξεις επιφύλαξε ο Λουίς ντε λα Φουέντε για την αποστολή της εθνικής Ισπανίας στο Euro 2024.

Την Παρασκευή (07/06) επισημοποιήθηκε η τελική λίστα της εθνικής Ισπανίας για το Euro 2024 που θα διεξαχθεί στη Γερμανία από τις 14 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου. Ο Λουίς ντε λα Φουέντε, προπονητής της «φούρια ρόχα» που ανανέωσε πρόσφατα το συμβόλαιό του, «έκοψε» τρεις ποδοσφαιριστές.

Κάθε ομάδα μπορεί να φέρει συνολικά 26 παίκτες και τουλάχιστον 23 στο τουρνουά. Όμως, μετά από αίτημα των ομάδων, επεκτάθηκε. Το γεγονός ότι είχε ένα περισσότερο από σφιχτό πρόγραμμα έκανε την UEFA να αποδεχθεί το αίτημα. Ετσι, με τη σειρά της η Ισπανία επισημοποίησε τη λίστα της.

Οι τραυματισμοί, η ληστεία και η απογοήτευση: Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους ο Γκρίλις έμεινε εκτός Euro
EURO 2024

08:45 - 07.06.2024

Οι τραυματισμοί, η ληστεία και η απογοήτευση: Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους ο Γκρίλις έμεινε εκτός Euro

Η σεζόν του μεσοεπιθετικού της Μάντσεστερ Σίτι, Τζακ Γκρίλις είχε ποδοσφαιρικά και προσωπικά σκαμπανεβάσματα, με αποτέλεσμα ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να μην τον συμπεριλάβει στην αποστολή για το Euro 2024 στα γήπεδα της Γερμανίας.

Από την αποστολή απουσιάζουν οι Αλέι Γκαρθία, Γιορέντε και Κουμπαρσί. Οι τρεις Ισπανοί σταρ δεν μπόρεσαν να μπουν στη λίστα των 26 ποδοσφαιριστών για την εθνική τους ομάδα στο Euro 2024.

Οι περισσότεροι είχαν υποθέσει ότι ο Κουμπαρσί θα βρισκόταν στις τελικές επιλογές της Ισπανίας αλλά τελικά αποφασίστηκε, ο 17χρονος μέσος της Μπαρτσελόνα να μείνει εκτός.

Αναλυτικά η αποστολή της Ισπανίας:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Ουνάι Σιμόν (Μπιλμπάο), Νταβίντ Ράγια (Άρσεναλ) και Άλεξ Ρεμίρο (Ρεάλ Σοσιεδάδ)

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Χεσούς Νάβας (Σεβίλλη), Ρόμπιν Λε Νόρμαν (Ρεάλ Σοσιεδάδ), Αλεχάντρο Γκριμάλντο (Λεβερκούζεν), Ντάνι Καρβαχάλ (Ρεάλ Μαδρίτης) Νάτσο Φερνάντες (Ρεάλ Μαδρίτης), Μαρκ Κουκουρέλα (Τσέλσι), Εμερίκ Λαπόρτ (Αλ Νασρ) και Ντάνιελ Βίβιαν (Μπιλμπάο)

ΜΕΣΑ: Ρόντρι (Μάντσεστερ Σίτι), Μαρτίν Τσουμπιμέντι (Σοσιεδάδ), Μικέλ Μερίνο (Σοσιεδάδ), Φαμπιάν Ρουίς (Παρί Σεν Ζερμέν, Αλεξ Μπαένα (Βιγιαρεάλ), Πέδρι (Μαρτσελόνα) και Φερμίν Λόπες (Μπαρτσεόνα)

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Λαμίν Γιαμάλ (Μπαρτσελόνα), Φεράν Τόρες (Μπαρτσελόνα)) Άλβαρο Μοράτα (Ατλέτικο) Μικέλ Ογιαρθάμπαλ (Σοσιεδάδ), Νίκο Γουίλιαμς (Μπιλμπάο), Χοσέλου (Ρεάλ Μαδρίτης), Ντάνι Όλμο (Λειψία) και Αγιόθε Πέρεθ (Μπέτις)