Με τέσσερις «Έλληνες» η Σερβία στο Euro

Γκατσίνοβιτς & Ζίβκοβιτς

i

©Intime

Με τέσσερις «Έλληνες» η Σερβία στο Euro

Κώστας Τόπας 11:23 - 28.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:43 - 29.05.2024

Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, Άντριγια Ζίβκοβιτς, και Νεμάνια Μαξίμοβιτς και Φίλιπ Μλαντένοβιτς κλήθηκαν από τον Ντράγκαν Στόικοβιτς για το Euro 2024.

Τρεις παίκτες που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα κι ένας ακόμα που θα έρθει βρίσκονται στην αποστολή της εθνικής Σερβίας ενόψει της τελικής φάσης του Euro 2024 που θα διεξαχθεί από τις 14 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου στα γήπεδα της Γερμανίας.

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Αντρίγια Ζίβκοβιτς ο οποίος κατέγραψε εξαιρετική σεζόν με τα «ασπρόμαυρα» δεν μπορούσε να λείπει. Στους 26 παίκτες που κάλεσε, όμως, ο τεχνικός των Σέρβων, Ντράγκαν Στόικοβιτς βρίσκεται και ο Φίλιπ Μλαντένοβιτς του «τριφυλλιού». Εκτός από τον αριστερό μπακ, ο Παναθηναϊκός θα έχει στη Γερμανία ένα ακόμα δικό του παιδί. Τον Νεμάνια Μαξίμοβιτς, ο οποίος ανήκει στους «πράσινους» εδώ και λίγους μήνες.

Στην αποστολή των Σέρβων, συμπεριλήφθηκε και ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς της ΑΕΚ, ο οποίος κέρδισε μια θέση στην 26άδα και βρίσκεται στους εκλεκτούς του ομοσπονδιακού προπονητή, Ντράγκαν Στοΐκοβιτς.

Υπενθυμίζεται ότι η Σερβία βρίσκεται στον τρίτο όμιλο του EURO 2024, έχοντας κληρωθεί μαζί με την Αγγλία, τη Σλοβενία και τη Δανία. Θα δώσει τον πρώτο της αγώνα στο Euro 2024 στις 16 Ιουνίου με την Αγγλία στο Γκελζενκίρχεν, στη συνέχεια στις 20 Ιουνίου με τη Σλοβενία στο Μόναχο και στο τέλος της φάσης των ομίλων με τη Δανία, πιθανότατα τον καθοριστικό αγώνα, που είναι προγραμματισμένος για τις 25 Ιουνίου στο Μόναχο.

Η συγκέντρωση της εθνικής Σερβίας είναι προγραμματισμένη για την 1η Ιουνίου και πριν αναχωρήσει για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα έχει δύο φιλικούς αγώνες. Πρώτα στις 4 Ιουνίου με την Αυστρία στη Βιέννη και μετά στις 8 Ιουνίου με τη Σουηδία στη Στοκχόλμη.