Με τον Κρίστιαν Έρικσεν στο Euro 2024 η Δανία

Με τον Κρίστιαν Έρικσεν στο Euro 2024 η Δανία

Δημήτρης Χούπης 19:37 - 30.05.2024 / Ανανεώθηκε: 19:38 - 30.05.2024

Η αποστολή της εθνικής Δανίας για το Euro 2024 περιλαμβάνει και τον Κρίστιαν Έρικσεν, ο οποίος είχε μία σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του στο προηγούμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Η Δανία ανακοίνωσε την αποστολή της για το Euro 2024 στη Γερμανία.

Ο προπονητής Κάσπρ Χιούλμαντ επέλεξε 26 παίκτες κι ανάμεσά τους είναι οι Χόιλουντ, Σμάιχελ, Όλσεν, Κιάερ, Λάρσεν, αλλά και ο έμπειρος μεσοεπιθετικός Κρίστιαν Έρικσεν.

Στην αποστολή υπάρχουν τρεις τερματοφύλακες, πέντε αμυντικοί, τέσσερις μπακ, έξι χαφ, δύο αριστεροί, δύο δεξιοί εξτρέμ και τέσσερις επιθετικοί.

Η ομάδα θα δηλωθεί επίσημα στην UEFA στις 7 Ιουνίου κι αν προκύψουν τραυματισμοί πριν από εκείνη τη μέρα, μπορεί να γίνει αλλαγή. Μετά τις 7 Ιουνίου αλλαγή θα γίνει μόνο αν υπάρχει πολύ σοβαρός τραυματισμός.

Η Δανία θα συγκεντρωθεί στο Χέλσινγκορ την ερχόμενη Δευτέρα και θα δώσει φιλικό εντός έδρας με τη Σουηδία στις 5 Ιουνίου και με τη Νορβηγία στο στάδιο της Μπρόντμπι στις 8 Ιουνίου.

Στο Euro ο πρώτος αγώνας είναι στις 16 Ιουνίου με τη Σλοβενία στη Στουτγάρδη.

Αναλυτικά οι παίκτες στην αποστολή:

Ο Έρικσεν, λοιπόν, του οποίου η τελευταία εμφάνιση σε Euro με τη Δανία έληξε με καρδιακό επεισόδιο είναι στην αποστολή. Ο 32χρονος υπολογίζεται για τα ματς με Σλοβενία, Αγγλία και Σερβία στον 3ο όμιλο.

«Είναι δύσκολο να απογοητεύσεις κάποιον, αυτά είναι παιδικά όνειρα που δεν φτάνουν στο τέλος, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος με την ομάδα που έχουμε», είπε ο Χιούλμαντ στους δημοσιογράφους.

Ο Έρικσεν σόκαρε τους φιλάθλους το 2021 όταν σωριάστηκε στο χορτάρι στο στάδιο «Πάρκεν» της Κοπεγχάγης στο πρώτο παιχνίδι των Δανών στο Euro εναντίον της Φινλανδίας. Ανάρρωσε και με τη βοήθεια εμφυτεύσιμου απινιδωτή καρδιάς συνεχίζει την καριέρα του.

Μαζί του στη Γερμανία θα είναι ο συμπαίκτης του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ράσμους Χόιλουντ, με τον εξτρέμ της Κλαμπ Μπριζ, Αντρέας Σκοφ Όλσεν, να αναλαμβάνει την παλιά του θέση στα δεξιά. Ο Μίκελ Ντάμσγκααρντ, ο οποίος επωμίστηκε το δημιουργικό φορτίο μετά την κατάρρευση του Έρικσεν και οδήγησε την ομάδα από τη φάση των ομίλων και στην ήττα στον ημιτελικό από την Αγγλία στο Euro 2020, συμπεριλήφθηκε επίσης παρά τη δύσκολη σεζόν στην Premier League, με τη Μπρέντφορντ.

Ο αμυντικός της Μίλαν Σάιμον Κιάερ μπήκε στην ομάδα έστω κι αν έχασε πολλούς αγώνες της ιταλικής ομάδας την τελευταία σεζόν λόγω τραυματισμού στον μηρό.