Μοίρασε ποινές σε Κροατία και Αλβανία η UEFA μετά το μεταξύ τους ματς

Οι οπαδοί της Αλβανίας

Μοίρασε ποινές σε Κροατία και Αλβανία η UEFA μετά το μεταξύ τους ματς

Τζιοβάνι Ζάκαρη 17:25 - 23.06.2024 / Ανανεώθηκε: 17:33 - 23.06.2024

Ποινές επέβαλε η UEFA στην Κροατία και την Αλβανία, για τη συμπεριφορά των οπαδών των δύο ομάδων στο μεταξύ τους παιχνίδι.

Αρκετή δουλειά είχε το πειθαρχικό όργανο της UEFA τα τελευταία 24ωρα, με αφορμή τη συμπεριφορά των οπαδών τόσο της Κροατίας όσο και της Αλβανίας. Γνωστές και οι δύο χώρες για την... ιδιαιτερότητα των φιλάθλων τους, δεν μπόρεσαν να γλυτώσουν την τιμωρία.

Το μεταξύ τους ματς σημαδεύτηκε από ουκ ολίγα περιστατικά, με αποτέλεσμα αμφότερες οι ομοσπονδίες να δεχθούν χρηματικό πρόστιμο. Βεβαίως, η UEFA έχει προειδοποιήσει τόσο τους Αλβανούς όσο και τους Κροάτες πως θα πρέπει να ελέγξουν τους φιλάθλους τους.

Τρομερός Λεάο: Δέχτηκε σε δύο παιχνίδια κίτρινη για θέατρο και θα χάσει την τρίτη αγωνιστική της Πορτογαλίας (vid)
EURO 2024

20:10 - 22.06.2024

Τρομερός Λεάο: Δέχτηκε σε δύο παιχνίδια κίτρινη για θέατρο και θα χάσει την τρίτη αγωνιστική της Πορτογαλίας (vid)

Ο Ράφα Λεάο δέχτηκε κίτρινη κάρτα για θέατρο κόντρα στην Τουρκία και θα χάσει την τρίτη αγωνιστική, αφού είχε «φάει» κίτρινη για θέατρο και απέναντι στην Τσεχία.

Σε πρώτο χρόνο, λοιπόν, η αλβανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου τιμωρήθηκε με πρόστιμο 25 χιλιάδων ευρώ για μετάδοση ακατάλληλων μηνυμάτων σε αθλητικό αγώνα (πολιτικού, εθνικιστικού περιεχόμενου για τα οποία έκανε καταγγελία και η Σερβία), 20 χιλιάδες για εισβολή οπαδού στον αγωνιστικό χώρο και 2.500 χιλιάδες για άναμμα πυρσών.

Από την άλλη, η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Κροατίας θα πρέπει να πληρώσει 28 χιλ. ευρώ, λόγω του ανάμματος καπνογόνων και της ρίψης αντικειμένων από ορισμένους οπαδούς κατά τη διάρκεια του αγώνα που διεξήχθη στις 19 Ιουνίου. Οι εν λόγω ποινές αναμένεται να σηκώσουν αρκετή κουβέντα στη Σερβία, η οποία και ζήτησε την αυστηρή τιμωρία των δύο αλλιώς θα αποχωρήσει από τη διοργάνωση.

Ο λόγος για την απόφαση αυτή είναι τα υβριστικά συνθήματα που ακούστηκαν σε βάρος της Σερβίας από τους οπαδούς των δύο ομάδων κατά τη διάρκεια του μεταξύ τους αγώνα. Όπως γνωστοποίησε ο Γενικός Γραμματέας της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Σερβίας, Γιόβαν Σουρμπάτοβιτς, σε δηλώσεις του, πριν από λίγα 24ωρα είχε στείλει σχετικό έγγραφο προς την UEFA, απειλώντας ακόμα και με αποχώρηση της ομάδας από το Euro σε περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία δεν τιμωρήσει την Αλβανία και την Κροατία.

«Πρώτα από όλα, θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους μας για την υποστήριξή τους στον αγώνα με την Αγγλία και ελπίζω ότι θα νικήσουμε τη Σλοβενία. Αυτό που συνέβη στο Κροατία - Αλβανία είναι σκανδαλώδες και θα ζητήσουμε κυρώσεις από την UEFA, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι δεν θα συνεχιστεί η διοργάνωση για εμάς», είχε πει μεταξύ άλλων.