Πώς κρίθηκε η ισοβαθμία ανάμεσα σε Δανία και Σλοβενία
i

©intime

Πώς κρίθηκε η ισοβαθμία ανάμεσα σε Δανία και Σλοβενία

Δημήτρης Χούπης 13:20 - 26.06.2024 / Ανανεώθηκε: 13:37 - 26.06.2024

Η UEFA έκανε γνωστό τον λόγο με τον οποίο ξεκαθάρισε την ισοβαθμία ανάμεσα σε Δανία και Σλοβενία, ο οποίος αφορά τους πόντους ποινής.

Σλοβενία και Δανία... τρέλαναν το ποδοσφαιρικό κοινό με την ισοβαθμία τους στον 3ο όμιλο του Euro 2024. Οι δύο ομάδες έχουν, εκτός από τους ίδιους βαθμούς, τον ίδιο συντελεστή τερμάτων και τον ίδιο αριθμό τερμάτων που έχουν δεχτεί και σκοράρει. Κάπως έτσι έπρεπε να πέσουν στο τραπέζι όλα τα κριτήρια για να ξεκαθαρίσει το τοπίο για την τελική κατάταξή τους στον όμιλο.

Αρχικά, φάνηκε ότι η ισοβαθμία των δύο ομάδων, θα κρινόταν στο τελευταίο κριτήριο, στη θέση τους στα προκριματικά. Ωστόσο, η UEFA έδωσε την απάντηση και ξεκαθάρισε την όλη κατάσταση. Συγκεκριμένα, η Δανία τερμάτισε 2η γιατί η Σλοβενία είχε περισσότερους πόντους ποινής.

Μπορεί οι δύο ομάδες να είχαν τον ίδιο αριθμό καρτών, αλλά τη διαφορά την έκανε μια κίτρινη που δέχτηκε ο βοηθός του Ματίας Κεκ, Μιλιβόγιε Νοβάκοβιτς.

Ο Νεβάκοβιτς δέχτηκε την κάρτα στο παιχνίδι κόντρα στη Δανία την πρώτη αγωνιστική και κάπως έτσι η Σλοβενία μάζεψε επτά πόντους ποινής από τις κάρτες. Η Δανία από την άλλη, έμεινε στους έξι κι αυτός ήταν ο λόγος που η σκανδιναβική ομάδα πέρασε στους «16» ως 2η. Υπενθυμίζεται ότι το μεταξύ τους παιχνίδι έληξε ισόπαλο 1-1 με τον Έρικσεν και τον Γιάνζα να σκοράρουν τα δύο τέρματα.