Ο Νάγκελσμαν έδιωξε όλους τους ατζέντηδες από την προπόνηση της Εθνικής Γερμανίας

Ο Νάγκελσμαν έδιωξε όλους τους ατζέντηδες από την προπόνηση της Εθνικής Γερμανίας

Τζιοβάνι Ζάκαρη 16:44 - 29.06.2024

Προπόνηση εν όψει του αγώνα με τη Δανία έκανε η Εθνική Γερμανίας, ωστόσο από αυτή αποχώρησαν οι ατζέντηδες μετά από εντολή του Γιουλιάν Νάγκελσμαν.

Η Γερμανία προκρίθηκε ως πρωτοπόρος στον όμιλό της, συγκεντρώνοντας επτά βαθμούς κόντρα σε Ελβετία, Ουγγαρία και Σκωτία. Πλέον, η οικοδέσποινα του Euro 2024 εστιάζει στον αγώνα με τη Δανία, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για το βράδυ του Σαββάτου (29/6, 22:00).

Η «αλεμάνιε» έκανε την τελευταία της προπόνηση εν όψει του αγώνα και από αυτή αποχώρησαν όλοι οι ατζέντηδες. Γιατί; Διότι αυτή την εντολή έδωσε ο Γιουλιάν Νάγκελσμαν, πριν αρχίσουν να προθερμαίνονται οι ποδοσφαιριστές του.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Την Παρασκευή (28/6), η Γερμανία έκανε την τελευταία της προπόνηση, εν όψει του αγώνα κόντρα στη Δανία. Στις κερκίδες βρέθηκαν αρκετοί μάνατζερ αλλά και σύμβουλοι των παικτών, με φόντο φυσικά - τι άλλο - το μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού.

Όμως ο 36χρονος προπονητής έδωσε εντολή να αποχωρήσουν από αυτές άμεσα και ο ίδιος αιτιολόγησε την απόφασή του. Ο τεχνικός των «πάντσερ» τόνισε πως ο αγώνας κόντρα στους Δανούς είναι ιδιαίτερα κρίσιμος για την ομάδα του και επομένως δεν θέλει κανένας εξωτερικός παράγοντας να τους επηρεάσει.

«Υπάρχουν σαφείς κανόνες για το ποιος επιτρέπεται να μπει στο προπονητικό κέντρο και ποιος όχι. Μεταξύ των ατόμων που δεν μπαίνουν είναι και οι σύμβουλοι. Το ξέρουν όλοι οι παίκτες, το ξέρουν και οι παράγοντες. Καταλαβαίνω ότι οι παίκτες σκέφτονται το μέλλον τους, το έχω τονίσει πολλές φορές. Άλλωστε η Γερμανία ήταν από τις πιο εντυπωσιακές ομάδες στη φάση των ομίλων, επικρατώντας της Σκωτίας και νικώντας την Ουγγαρία πριν από την ισοπαλία με την Ελβετία.

Ωστόσο, για να επιβεβαιώσει την φήμη του φαβορί του τουρνουά, η Γερμανία πρέπει να ξεπεράσει δύσκολες δοκιμασίες απέναντι σε άλλους μεγάλους παίκτες. Οπότε το μέλλον τους μπορεί να περιμένει», είπε μεταξύ άλλων για το περιστατικό ο Νάγκελσμαν, σε δηλώσεις που παραχώρησε λίγες ώρες πριν τη σέντρα.

Θυμίζουμε πως ο αγώνας ανάμεσα σε Δανία και Γερμανία διεξάγεται το βράδυ του Σαββάτου 29 Ιουνίου, με το γήπεδο της Ντόρτμουντ να ανοίγει τις πύλες του για την αναμέτρηση.