Οι αυστηροί κανονισμοί της UEFA σχετικά με τα γήπεδα στο Euro 2024

Euro 2024

Οι αυστηροί κανονισμοί της UEFA σχετικά με τα γήπεδα στο Euro 2024

Κώστας Τόπας 15:02 - 11.06.2024 / Ανανεώθηκε: 15:02 - 11.06.2024

Η UEFA έχει ορισμένους αυστηρούς κανονισμούς σχετικά με τα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τις αναμετρήσεις στο Euro 2024.

Κατά τη διάρκεια της σεζόν 23/24 της Premier League, η Μπόρνμουθ προκάλεσε μεγάλο σάλο εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφού οι οπαδοί εντόπισαν ότι κατά τη διάρκεια του αγώνα ξεκίνησε το πότισμα κοντά στην περιοχή των «κόκκινων διαβόλων».

Προκειμένου να αποφευχθεί ένα παρόμοιο περιστατικό κατά τη διάρκεια του επερχόμενου Euro 2024 στη Γερμανία, η UEFA έχει τις ακόλουθες οδηγίες.

Η «τρελή» βραδιά του DJ Χάαλαντ στην Ίμπιζα: Το πουκάμισο αξίας άνω των 2.600 ευρώ και το ξέφρενο πάρτι (vids)
EURO 2024

11:55 - 11.06.2024

Η «τρελή» βραδιά του DJ Χάαλαντ στην Ίμπιζα: Το πουκάμισο αξίας άνω των 2.600 ευρώ και το ξέφρενο πάρτι (vids)

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ δεν φαίνεται ότι στενοχωρήθηκε ιδιαίτερα με το γεγονός ότι η Νορβηγία δεν θα βρίσκεται στα γήπεδα της Γερμανίας για το Euro 2024 κι έτσι ξεφάντωσε σε πάρτι στην Ίμπιζα.

Η διοργανώτρια ένωση πρέπει να ανακοινώσει το πρόγραμμα ποτίσματος γηπέδων στην οργανωτική συνάντηση πριν από τον αγώνα. Το γήπεδο πρέπει να ποτίζεται ομοιόμορφα και όχι μόνο σε ορισμένες περιοχές. Κατά γενικό κανόνα, το πότισμα πρέπει να τελειώνει 60 λεπτά πριν από την έναρξη της αναμέτρησης. Επιπρόσθετο πότισμα γηπέδου μπορεί να πραγματοποιηθεί εάν αυτό αποφασιστεί από την ομοσπονδία υποδοχής στην προκριματική διοργάνωση και από την UEFA στο τελικό τουρνουά, υπό τον όρο ότι:

Μεταξύ 15 και 10 λεπτών πριν από την έναρξη (ή μεταξύ 20 και 15 λεπτών πριν από την έναρξη κατά τη διάρκεια του τελικού τουρνουά, ανάλογα με την αντίστροφη μέτρηση)

Και/ή κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου (για το πολύ πέντε λεπτά, επιτρέποντας στους αναπληρωματικούς παίκτες να κάνουν ζέσταμα στον αγωνιστικό χώρο).

Η διοργανώτρια χώρα Γερμανία θα ξεκινήσει το Euro 2024 όταν θα αντιμετωπίσει τη Σκωτία στην «Allianz Arena» την Παρασκευή το βράδυ (16/06, 22:00)

Μιλώντας πριν από το τουρνουά, ο τεχνικός των «πάντσερ», Γιούλιαν Νάγκελσμαν: «Θέλουμε να το κερδίσουμε. Το ίδιο συμβαίνει σε όλα τα άλλα τουρνουά. Μάλλον δεν είναι καλύτερο για εμάς να ισχυριστούμε ότι θα γίνουμε πρωταθλητές Ευρώπης. Νομίζω ότι είναι το ίδιο για κάθε χώρα που συμμετέχει, διαφορετικά δεν θα έβαζαν δουλειά για να προκριθούν. Κάθε ομάδα που μπαίνει στο τουρνουά έχει την ιδέα να το κερδίσει».