Οι τιμές για τα... ανάρπαστα εισιτήρια του Euro 2024

Οι τιμές για τα... ανάρπαστα εισιτήρια του Euro 2024

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 22:13 - 13.06.2024 / Ανανεώθηκε: 22:14 - 13.06.2024

Δεν υπάρχει ποδοσφαιρόφιλος, που να μη θέλει να δώσει το παρόν στα γήπεδα της Γερμανίας, τα οποία θα φιλοξενήσουν το Euro 2024 και γι' αυτό τα εισιτήρια «εξαφανίστηκαν» σε χρόνο ρεκόρ. Οι τιμές και η διαδικασία αγοράς.

Το Euro 2024, η 17η διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου της UEFA, θα διεξαχθεί στη Γερμανία από τις 14 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου 2024. Η διοργάνωση αυτή αναμένεται με μεγάλη ανυπομονησία από τους φιλάθλους του ποδοσφαίρου σε όλο τον κόσμο, καθώς φέρνει μαζί της τον ενθουσιασμό και την αγωνία που συνοδεύουν τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά γεγονότα. Το format του τουρνουά περιλαμβάνει αρκετές καινοτομίες και ιδιαίτερες λεπτομέρειες, που κάνουν το προϊόν ακόμα πιο... ελκυστικό.

Ποδοόσφαιρο χωρίς κόσμο γίνεται; Δεν γίνεται. Και αν κάτι σίγουρα δεν θα λείψει από τα γήπεδα της Γερμανίας, αυτό θα είναι η παρουσία του κόσμου. Εξάλλου δεν υπάρχει άνθρωπος, ο οποίος να μη θέλει να ζήσει μία τόσο μαγική εμπειρία και να παρακολουθήσει από κοντά την εθνική ομάδα της πατρίδας του στο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό event σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Και αυτό φάνηκε από την τεράστια ζήτηση που υπήρχε για τα εισιτήρια με το καλημέρα, αλλά και από την... εξαφάνιση τους.

Δεν είναι ούτε η Λίβερπουλ ούτε η Μάντσεστερ Σίτι: Η ομάδα με τους περισσότερους διεθνείς στην Εθνική Αγγλίας
EURO 2024

21:04 - 06.06.2024

Δεν είναι ούτε η Λίβερπουλ ούτε η Μάντσεστερ Σίτι: Η ομάδα με τους περισσότερους διεθνείς στην Εθνική Αγγλίας

Η Εθνική Αγγλίας έκανε γνωστή την τελική της αποστολή για το Euro 2024, ωστόσο η ομάδα που έχει τους περισσότερους διεθνείς στα «Τρία Λιοντάρια» δεν είναι καμία από αυτές που φανταζόμαστε.

Τα εισιτήρια έκαναν... φτερά σε χρόνο ρεκόρ!

«Φτερά» έχουν κάνει τα... μαγικά χαρτάκια, με αυτά που έχουν απομείνει να είναι ελάχιστα. Από τις αρχές του έτους η UEFA είχε ενημερώσει ότι όσοι ήθελαν να δώσουν το παρόν σε κάποια αναμέτρηση του Euro 2024 έπρεπε να δηλώσουν συμμετοχή στην κλήρωση των εισιτηρίων στην επίσημη ιστοσελίδα της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας. Η κλήρωση έγινε και όσοι ήταν στους επιλαχόντες ενημερώθηκαν μέσω mail από την UEFA.

Ωστόσο, όσοι δεν επιλέχθηκαν σε πρώτη φάση είχαν και δεύτερη ευκαιρία, καθώς κάποιοι από τους τυχερούς αποφάσισαν να μην εξαργυρώσουν την... τύχη τους και να βγάλουν στον «αέρα» τα εισιτήρια που κέρδισαν. Έτσι, η UEFA έβγαλε στην αγορά τα συγκεκριμένα εισιτήρια στις αρχές του Μάη και φυσικά «εξαφανίστηκαν» και αυτά με τη σειρά τους σε χρόνο dt.

Οι τιμές των εισιτηρίων

Παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον να δούμε πόσο κόστισε στους «τυχερούς» που μπόρεσαν να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στα γερμανικά γήπεδα. Φυσικά, όπως σε κάθε διοργάνωση, οι τιμές αλλάζουν αναλόγως με τη φάση του αγώνα, ενώ η πρεμιέρα έχει δικές της ξεχωριστές τιμές λόγω και του εντυπωσιακού τελετουργικού πριν από τη σέντρα. Στο εναρκτήριο ματς στο Μόναχο (14/05) ανάμεσα στη Γερμανία και τη Σκωτία οι τιμές ξεκίνησαν από τα 50 ευρώ και έφτασαν μέχρι και τα 900.

Από 'κει και πέρα σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια της φάσης των ομίλων οι τιμές των εισιτηρίων ήταν ίδιες. Και ξεκίνησαν τα πιο φθηνά από 30 ευρώ και έφτασαν μέχρι και 400 ευρώ. Συγκεκριμένα, στην κατηγορία «Fans First» κόστισαν 30 ευρώ, στην κατηγορία 3 60 ευρώ, στην κατηγορία 2 150 ευρώ, στην κατηγορία 1 200 ευρώ και στην κατηγορία «Prime Seats» 400 ευρώ.

Οι τιμές για τη φάση των «16» ήταν πιο... τσιμπημένες. Συγκεκριμένα, τα εισιτήρια της Fans First ανέρχονταν στα 50 ευρώ ενώ στις υπόλοιπες κατηγορίες οι τιμές ανέρχονταν στα 85 ευρώ, 175 ευρώ, 250 ευρώ και 500 ευρώ. Στα προημιτελικά, όσοι θα βρεθούν στη Fans First ζώνη πλήρωσαν 60 ευρώ, στην Category 3 100 ευρώ, στην Category 2 200 ευρώ, στην Category 1 300 ευρώ και στη ζώνη Prime Seats 700 ευρώ.

Σχετικά με τους δύο ημιτελικούς, όπως ήταν αναμενόμενο, οι τιμές εκεί ήταν ακόμα πιο υψηλές. 80 ευρώ στη Fans First, 195 ευρώ στην Category 3, 400 ευρώ στην Category 2 και 600 ευρώ στην Category 1. Όσον αφορά τις Prime Seats, εκεί οι τιμές έφτασαν τα 900 ευρώ!

Πάμε και στον μεγάλο τελικό του Βερολίνου, που είχε τις δικές του ξεχωριστές τιμές. Εκεί τα εισιτήρια για τη ζώνη των Fans First κόστισαν 95 ευρώ, στην Category 3 κόστισαν 300 ευρώ, στην Category 2 έφτασε τα 600 ευρώ και από 'κει και μετά ξεκίνησαν οι τετραψήφιοι. Στην Category 1 τα «μαγικά χαρτάκια» κόστισαν 1.000 ευρώ, ενώ όσοι αποφάσισαν να παρακολουθήσουν τη σπουδαία αναμέτρηση από τις Prime Seats πλήρωσαν 2.000 ευρώ.