Οι Τούρκοι σταμάτησαν τους πανηγυρισμούς για να χειροκροτήσουν τους Αυστριακούς

Οι Τούρκοι σταμάτησαν τους πανηγυρισμούς για να χειροκροτήσουν τους Αυστριακούς

Δημήτρης Χούπης 12:28 - 03.07.2024 / Ανανεώθηκε: 12:28 - 03.07.2024

Οι Τούρκοι διεθνείς έδειξαν τι πάει να πει ποδοσφαιρικός πολιτισμός, αφού σταμάτησαν τους πανηγυρισμούς προκειμένου να χειροκροτήσουν τους Αυστριακούς για την προσπάθειά τους.

Η Τουρκία συνεχίζει τη ξέφρενη πορεία της στο Euro 2024. Η ομάδα του Βιντσέντσο Μοντέλα με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μερίχ Ντεμιράλ με δύο τέρματα, αλλά και τον Γκιουνόκ που έκανε μια τρομερή απόκρουση στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, νίκησε με 2-1 την Αυστρία και προκρίθηκε στους «8».

Ο πρώην αμυντικό της Γιουβέντους μάλιστα πέτυχε το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία των νοκ άουτ της διοργάνωσης, αφού το 1-0 το έκανε στα 0,57''. Ο ίδιος στο 59ο λεπτό διπλασίασε τα τέρματά για την Τουρκία και ο Γκρέγκοριτς στο 66' μείωσε για την Αυστρία.

Οπαδός ξυλοκοπήθηκε από την ασφάλεια του γηπέδου κατά τη διάρκεια του Πορτογαλία - Σλοβενία (vid)
EURO 2024

12:06 - 03.07.2024

Οπαδός ξυλοκοπήθηκε από την ασφάλεια του γηπέδου κατά τη διάρκεια του Πορτογαλία - Σλοβενία (vid)

Δύο οπαδοί κατά τη διάρκεια του Πορτογαλία - Σλοβενία βρέθηκαν υπό κράτηση, με τον έναν να δέχεται κλωτσιές και γροθιές από τους ανθρώπους της ασφάλειας του γηπέδου.

Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων όμως ο τερματοφύλακας της Τουρκία, έκανε μια τρομερή απόκρουση σε κεφαλιά του Μπαουμγκάρντνερ και έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του.

Στο τέλος του αγώνα οι παίκτες της γειτονικής χώρας ξέσπασαν σε έξαλλους πανηγυρισμούς για τη μεγάλη τους επιτυχία, πηγαίνοντας κατευθείαν προς τους συμπατριώτες τους που βρέθηκαν στο γήπεδο της Λειψίας.

Ωστόσο σε κάποιο σημείο οι Τούρκοι διεθνείς σταμάτησαν τους πανηγυρισμούς για να χειροκροτήσουν τους Αυστριακούς για την προσπάθειά τους. Δείχνοντας έτσι τι πάει να πει ποδοσφαιρικός πολιτισμός. Στη συνέχεια προφανώς συνέχισαν να γιορτάζουν τη μεγάλη πρόκριση στους «8», όπου θα αντιμετωπίσουν την Ολλανδία. Η οποία νίκησε με μεγάλη ευκολία τη Ρουμανία με 3-0.