Οι «βασιλιάδες» των social media - Η 11άδα με τους περισσότερους ακόλουθους που θα δώσει το «παρών» στο Euro 2024
i

/©Sportal

Οι «βασιλιάδες» των social media - Η 11άδα με τους περισσότερους ακόλουθους που θα δώσει το «παρών» στο Euro 2024

Τα social media έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια κομμάτι της ζωής μας, αλλά και των ποδοσφαιριστών. Στα γήπεδα της Γερμανίας θα βρεθεί ο «βασιλιάς» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, Κριστιάνο Ρονάλντο. Ποιοι είναι οι υπόλοιποι 10 που συνθέτουν την πιο... διάσημη ενδεκάδα.

Η κλεψύδρα αδειάζει σιγά - σιγά κι βρισκόμαστε ολοένα και πιο κοντά στην έναρξη του Euro 2024. H τρεις φορές κάτοχος του τίτλου Γερμανία θα φιλοξενήσει για δεύτερη φορά την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Από τις 14 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου, 24 ευρωπαϊκές εθνικές ομάδες θα διαγωνιστούν στο Euro 2024, για τον τίτλο της καλύτερης ομάδας της ηπείρου κατά τη διάρκεια των αγώνων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος!

Δέκα γήπεδα επιλέχθηκαν για να φιλοξενήσουν το Euro 2024. Τα οκτώ ματς της φάσης των «16» θα διεξαχθούν σε υπερσύγχρονα γήπεδα  σε Βερολίνο, Ντόρτμουντ, Γκελζενκίρχεν, Κολωνία, Ντίσελντορφ, Φρανκφούρτη, Μόναχο και Λειψία. Οι τέσσερις προημιτελικοί θα φιλοξενηθούν σε Στουτγκάρδη, Αμβούργο, Ντίσελντορφ και Βερολίνο, ενώ τα δύο ραντεβού πριν τον μεγάλο τελικό είναι προγραμματισμένα να γίνουν σε Μόναχο και Ντόρτμουντ αντίστοιχα. Ο τελικός θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024.

Φυσικά το «παρών» στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση θα δώσουν μεγάλοι αστέρες, αλλά και μικρά... διαμαντάκια που είναι έτοιμα να λάμψουν. Ασφαλώς, όλοι τους έχουν τους θαυμαστές τους που τους ακολουθούν πιστά στα social media. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας κι οι ποδοσφαιριστές δεν αποτελούν εξαίρεση. Μέσω των social media μοιράζονται προσωπικές τους στιγμές είτε αυτές αφορούν το αγωνιστικό κομμάτι είτε highlights της καθημερινότητάς τους. Βέβαια, μέσω των αναρτήσεων διαφημίζουν και διάφορες εταιρίες - χορηγούς.

Στα γήπεδα της Γερμανίας θα βρεθεί ο «βασιλιάς» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο «CR7» είναι φαινόμενο κι εκτός γηπέδων καθώς έχει 630 εκατομμύρια ακόλουθους, τους περισσότερους από κάθε άλλο δημόσιο πρόσωπο παγκοσμίως. Στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται ο Κιλιάν Εμπαπέ με 500 εκατομμύρια περίπου λιγότερους ακόλουθους από τον Πορτογάλο σούπερ σταρ και την τριάδα συμπληρώνει ο Τόνι Κρόος.

Αναλυτικά οι 11 ποδοσφαιριστές με τους περισσότερους ακόλουθους στα social media που θα αγωνιστούν στο Euro 2024:

1. Κριστιάνο Ρονάλντο: 631 εκατ. followers

2. Κιλιάν Εμπαπέ: 118 εκατ. followers

3. Τόνι Κρόος: 47, 6 εκατ. followers

4. Λούκα Μόντριτς 36 εκατ. followers

5. Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι: 35, 5 εκατ. followers

6. Τζουντ Μπέλιγχαμ 32, 9 εκατ. followers

7. Κέβιν Ντε Μπρόινε: 26, 4 εκατ. followers

8. Άλβαρο Μοράτα 22,1 εκατ. followers

9. Πέπε: 17, 7 εκατ. followers

10. Μάρκους Ράσφορντ: 17, 2 εκατ. followers

11. Χάρι Κέιν: 17 εκατ. followers