Σκληρή απάντηση του Κίμιχ σε έρευνα για τους Γερμανούς διεθνείς: «Ρατσιστική και παράλογη»
i

©Photo by Kevin Voigt/Getty Images

Σκληρή απάντηση του Κίμιχ σε έρευνα για τους Γερμανούς διεθνείς: «Ρατσιστική και παράλογη»

Γιώργος Σακελλαρίου 22:01 - 01.06.2024 / Ανανεώθηκε: 22:02 - 01.06.2024

Ο άσος της Μπάγερν Γιόσουα Κίμιχ απάντησε για το αποτέλεσμα έρευνας για τους Γερμανούς διεθνείς.

Λιγότερο από τρεις εβδομάδες απομένουν για την έναρξη ενός Euro, στο οποίο η Γερμανία θα είναι οικοδέσποινα και η εθνική ομάδα βρίσκεται στο επίκεντρο.

Ο διεθνής άσος της Μπάγερν Μονάχου Γιόσουα Κίμιχ ξέσπασε και θέλησε να καταγγείλει τα «ρατσιστικά» αποτελέσματα έρευνας που δημοσιεύτηκε από γερμανικό μέσο ενημέρωσης σχετικά με το ρόστερ στην εθνική ομάδα.

Πρόκειται για μία έρευνα που οδήγησε σε πολλές συζητήσεις στη χώρα τις τελευταίες ώρες. Λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξη του Euro, λοιπόν, το γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι WDR δημοσίευσε μια έρευνα με την ερώτηση: «Πρέπει να έχουμε περισσότερους λευκούς παίκτες στο ρόστερ;». Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν και το 21% των ερωτηθέντων απάντησε «ναι».

Ερωτηθείς για το θέμα σε συνέντευξη Τύπου, ο Γιόσουα Κίμιχ εξέφρασε την αγανάκτησή του για αυτές τις απαντήσεις αλλά και για την ερώτηση που τέθηκε.

Ο παίκτης της Μπάγερν Μονάχου χαρακτήρισε τη δημοσκόπηση «παράλογη» και «ρατσιστική», προσθέτοντας ότι αυτές οι αξίες «δεν έχουν καμία θέση στο ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι είναι απολύτως ρατσιστικό και δεν έχει θέση εδώ», απάντησε έντονα ο παίκτης, εκφράζοντας τη λύπη του για την «αντιπαραγωγική» φύση αυτής της έρευνας.

Τη χαρακτήρισε ασύμβατη με τον ρόλο της ενότητας που πρέπει να παίξει η ομάδα: «Λαμβάνοντας υπόψη ότι πρόκειται να παίξουμε ένα Euro στο σπίτι μας, θεωρώ παράλογο να κάνω μια τέτοια ερώτηση, γιατί για εμάς στόχος είναι να ενώσουμε τη χώρα».

Αυτή η δημοσκόπηση πυροδότησε κύμα αγανάκτησης στη Γερμανία και το κανάλι κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις, υπερασπιζόμενος την επιλογή του σε ένα δελτίο Τύπου: «Εμείς οι ίδιοι είμαστε απογοητευμένοι από αυτά τα αποτελέσματα, αλλά είναι επίσης η έκφραση της κοινωνικής κατάστασης στην Γερμανία. Ο αθλητισμός παίζει σημαντικό ρόλο στην κοινωνία μας και η εθνική ομάδα είναι ένα ισχυρό μοντέλο ένταξης».

Να σημειωθεί ότι η Γερμανία θα παίξει στον Α’ όμιλο με Σκωτία, Ουγγαρία και Ελβετία.