Αυτή θα είναι η μασκότ του Euro 2024 - Πότε εμφανίστηκαν πρώτη φορά στη διοργάνωση

Αλβανία - Ελβετία

i

Αλβανία - Ελβετία/ ©Intime

Αυτή θα είναι η μασκότ του Euro 2024 - Πότε εμφανίστηκαν πρώτη φορά στη διοργάνωση

Ελένη Ανδρικοπούλου 12:56 - 20.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:27 - 14.08.2024

Η νέα μασκότ θα παρουσιαστεί απόψε (20/6) στο διεθνές φιλικό Γερμανίας - Κολομβίας στο Γκελζενκίρχεν.

Πλησιάζουμε στο Euro 2024 που θα γίνει στη Γερμανία και πλέον άπαντες αρχίζουν και στρέφουν την προσοχή τους σε αυτή την διοργάνωση. 

Μάλιστα η ΟΥΕΦΑ έχει ξεκινήσει ήδη ένα επικοινωνιακό παιχνίδι σχετικά με τη νέα μασκότ της διοργάνωσης. Ανέβασε στα social media σχετικές αναρτήσεις που δείχνει το αρκουδάκι που θα είναι η νέα... εκπρόσωπος της διοργάνωσης που έρχεται και έχει προκαλέσει πάταγο. 

Επίσης, υπάρχει και σχετική ψηφοφορία για το όνομα που θα... βαφτιστεί το συγκεκριμένο αρκουδάκι και θα αποτελέσει το σήμα κατατεθέν των αγώνων. Να αναφέρουμε πως οι προτάσεις που υπάρχουν είναι οι εξής: Albärt, Bärnardo Bärnheart και Herzi von Bär.

Αξίζει να σημειωθεί ότι απόψε (20/6) θα παρουσιαστεί η νέα μασκότ στο διεθνές φιλικό Γερμανίας - Κολομβίας στο Γκελζενκίρχεν. 

Τα Euro ξεκίνησαν το 1960 ωστόσο για περίπου μια 20ετία δεν φάνηκε να υπάρχει η... ανάγκη για μασκότ και περιορίζονταν σε άλλους τρόπους επικοινωνιακών τρικ. Η πρώτη φορά που ξεκίνησαν να υπάρχουν μασκότ στα Euro ήταν το 1980 στην Ιταλία όταν ο γνωστός σε όλους Πινόκιο ντύθηκε…ποδοσφαιριστής.

Εν συνεχεία επιλέχτηκαν στις επόμενες διοργανώσεις πετεινοί, λαγοί, λιοντάρια, ο Μπενελούκι, ο Σούπερ Βίκτορ, το ελεύθερο στυλ του Σκίλζυ…

Η Εθνική Ελλάδας δίνει τη μάχη της να βρεθεί στη συγκεκριμένη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και έπειτα από τη χτεσινή ήττα της από τη Γαλλία παραμένει στην δεύτερη θέση με έξι πόντους στο -6 από τη Γαλλία και στο +3 από Ιρλανδία και Ολλανδία, την οποία αντιμετωπίζει η Ελλάδα στις 7 Σεπτεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου προκρίνονται στα τελικά του EURO 2024 στη Γερμανία, ενώ θυμίζουμε ότι η Εθνική έχει και το μαξιλαράκι του Nations League, εφόσον δεν τα καταφέρει από τα προκριματικά.

Ο Πογέτ και οι διεθνείς το πιστεύουν, εσύ;

Ο Πογέτ και οι διεθνείς το πιστεύουν, εσύ;

Μια εθνική ομάδα που ξεχείλιζε από αυτοπεποίθηση έπαιξε κι έχασε με 1-0 από την πανίσχυρη Γαλλία στο Παρίσι κι όμως, μέτρησε πολύ περισσότερα κέρδη παρά ζημιές, σε ότι αφορά το πρότζεκτ και την προοπτική πρόκρισης στα τελικά του EURO...από εμένα είναι ΝΑΙ!

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου προκρίνονται στα τελικά του EURO 2024 στη Γερμανία, ενώ θυμίζουμε ότι η Εθνική έχει και το μαξιλαράκι του Nations League, εφόσον δεν τα καταφέρει από τα προκριματικά.

Tags: