Στους δρόμους της Γερμανίας βγήκαν Κούρδοι και Σύριοι μετά τον αποκλεισμό της Τουρκίας (vid)

Στους δρόμους της Γερμανίας βγήκαν Κούρδοι και Σύριοι μετά τον αποκλεισμό της Τουρκίας (vid)

Sportal newsroom 19:03 - 07.07.2024

Φιέστα για τον αποκλεισμό της Τουρκίας στήθηκε στους δρόμους της Γερμανίας, από Κούρδους και Σύριους που έσπευσαν να το πανηγυρίσουν.

Μπορεί να πήρε το προβάδισμα κόντρα στην Ολλανδία, όμως η Τουρκία εν τέλει γνώρισε οδυνηρό αποκλεισμό. Οι «οράνιε» πλήγωσαν τον αντίπαλό τους στα προημιτελικά του Euro - μετά τo γκολ του Ντε Φράι και το αυτογκόλ του Μουλντούρ - παίρνοντας την πρόκριση στα ημιτελικά.

Εκτός από τους οπαδούς της Ολλανδίας, λοιπόν, αυτή την πρόκριση πανηγύρισαν και οι Κούρδοι με τους Σύριους πολίτες της Γερμανίας. Αυτοί ξεχύθηκαν στους δρόμους και κρατώντας σημαίες της χώρας τους γιόρτασαν τον αποκλεισμό της ομάδας του Μοντέλα.

Στα αποδυτήρια της Τουρκίας μετά τον αποκλεισμό από την Ολλανδία ο Ερντογάν

Τουρκία έμεινε εκτός ημιτελικών, αφού στους «8» γνώρισε την αποκλεισμό από την Ολλανδία, από την οποία ηττήθηκε με 1-2. Η γειτονική χώρα παρόλο που βρέθηκε μπροστά στο σκορ με το γκολ του Ακαϊντίν, δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμά της. Αφού οι «οράνιε» με το τέρμα του Ντε Φράι και το αυτογκόλ του Μουλντούρ πήραν τη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Στο γήπεδο στο Βερολίνο βρέθηκε και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος παρακολούθησε από κοντά την προσπάθεια των παικτών του Μοντέλα. Ο Τούρκος πρόεδρος πήγε στη γερμανική πρωτεύουσα κατά κύριο λόγο για στηρίξει παρασκηνιακά τους Γκρίζους Λύκους, μετά τη χειρονομία του διεθνή αμυντικού Μερίχ Ντεμιράλ, η οποία προκάλεσε διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα στις δύο χώρες.

Μετά τον αποκλεισμό λοιπόν ο Ερντογάν κατέβηκε στα αποδυτήρια της ομάδας για να συγχαρεί τους παίκτες και τον Βιντσέντσο Μοντέλα για την πορεία τους μέχρι τους «8» της διοργάνωσης. «Σας συγχαίρω όλους. Ακόμα κι αν είχαμε αυτό το αποτέλεσμα σήμερα, για εμάς είστε πρωταθλητές.

Είμαστε χαρούμενοι για εμάς. Υπάρχει μέλλον εδώ πέρα. Πιστεύω σε αυτό. Είχατε μια πετυχημένη πορεία μέχρι τώρα. Ό,τι έγινε έγινε και μένει εδώ», ήταν τα λόγια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.