Οι γερμανικές Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη μέλους του ISIS για υποψία τρομοκρατικού χτυπήματος λίγο πριν το Γερμανία - Ουγγαρία
i

©imago

Οι γερμανικές Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη μέλους του ISIS για υποψία τρομοκρατικού χτυπήματος λίγο πριν το Γερμανία - Ουγγαρία

Sportal newsroom 15:01 - 20.06.2024 / Ανανεώθηκε: 15:21 - 20.06.2024

Η γερμανική Αστυνομία συνέλαβε έναν ύποπτο κοντά στη Στουτγάρδη, για τρομοκρατική επίθεση για λογαριασμό του ISIS, λίγες ώρες πριν από το Γερμανία - Ουγγαρία.

Στη σύλληψη ενός υπόπτου για τρομοκρατική επίθεση προχώρησαν οι γερμανικές Αρχές.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Daily Mail η αστυνομία της χώρας συνέλαβε έναν άνδρα ιρακινής καταγωγής στην πόλη Έσλινγκεν στα περίχωρα της Στουτγάρδης, καθώς θεωρήθηκε ύποπτος για τρομοκρατικό χτύπημα για λογαριασμό του ISIS.

Ο Mahmoud A. έφτασε στη Γερμανία τον Οκτώβρη του 2022 και σύμφωνα με ερευνητές, θεωρείται ότι συνδέεται με τον ISIS από το 2016. Δεν είναι ξεκάθαρο, αν ο ύποπτος κατάφερε να εισέλθει στη Γερμανία δεδομένου του ιστορικού του. Η Υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Νάνσι Φάσερ αναφέρθηκε στη σύλληψη του υπόπτου και σχολίασε ότι δέσμευση της Γερμανίας είναι πατάξει την τρομοκρατία.

«Οι αρχές ασφαλείας μας είναι εξαιρετικά προσεκτικές, ακολουθούν κάθε πληροφορία και εργάζονται σκληρά για να προστατεύσουν τη χώρα μας», ήταν τα λόγια της.

Η σύλληψη του Ιρακινού έγινε λίγες ώρες πριν από το παιχνίδι της Γερμανίας με την Ουγγαρία για το Euro στη Στουτγάρδη. Ακόμα, χθες (19/6) ο επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών εσωτερικού, Τόμας Χάλντενβανγκ είπε πως η τρομοκρατική απειλή έχει αυξηθεί στη χώρα λόγω της οργής που έχει δημιουργηθεί για την αλληλεγγύη που δείχνει το Βερολίνο προς το Ισραήλ στον πόλεμο με τη Χαμάς.

Τέλος ο Χάλντενβανγκ είπε ότι «η απειλή από ριζοσπαστικοποιημένους μοναχικούς λύκους χωρίς σαφείς δεσμούς με τρομοκρατικές οργανώσεις αποτελεί επίσης σημαντική απειλή».