Συνήλθε από το σοκ κι επικράτησε της Αλβανίας η Ιταλία

Συνήλθε από το σοκ κι επικράτησε της Αλβανίας η Ιταλία

Γιώργος Σακελλαρίου 23:55 - 15.06.2024 / Ανανεώθηκε: 00:09 - 16.06.2024

Η Ιταλία βρέθηκε πίσω στο σκορ πριν συμπληρωθεί καν μισό λεπτό αγώνα, αλλά με Μπαστόνι και Μπαρέλα λύγισε 2-1 την Αλβανία.

Η Ιταλία στα χαρτιά πολλοί θεωρούσαν ότι θα έχει εύκολο έργο.

Η Αλβανία, όμως, στο Ντόρτμουντ, μπροστά σε 40.000 οπαδούς της έκανε το 1-0, μόλις στα 23’’. Η ομάδα του Σπαλέτι, όμως, έβγαλε ποιότητα και σε πέντε λεπτά γύρισε το ματς, επικράτησε 2-1 κι έπιασε στην κορυφή την Ισπανία.

Σοκ για την Ιταλία στα 23’’

Η Αλβανία πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος κι άνοιξε το σκορ.

Ο Ντιμάρκο εκτέλεσε πλάγιο για τον Μπαστόνι, αυτός δίστασε να πάει στη μπάλα και ο Μπαϊράμι με τρομερό δεξί σουτ κεραυνοβόλησε τον Ντοναρούμα στα 23'' για το 1-0!

Η Ιταλία, όμως, δεν πτοήθηκε. Στο 2’ πλασέ του Πελεγκρίνι από το σημείο του πέναλτι, η μπάλα έφυγε ένα μέτρο από το αριστερό δοκάρι!

Ανατροπή

Στο 11’ σε εκτέλεση κόρνερ με πάσα, ο Πελεγκρίνι από αριστερά σέντραρε και ο Μπαστόνι στη μικρή περιοχή, στο δεύτερο δοκάρι, νίκησε με κεφαλιά τον Στρακόσια για το 1-1.

Στο 16’ οι Αλβανοί δεν μπόρεσαν ν' απομακρύνουν και ο Μπαρέλα με τρομερό δεξί σουτ από το όριο της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία για το 2-1.

Η Ιταλία πλέον είχε ψυχολογία και μπορούσε να πετύχει και τρίτο γκολ. Στο 33’ ο Φρατέζι από πάσα του Σκαμάκα βρέθηκε από δεξιά στη μεγάλη περιοχή και πλάσαρε, ο Στρακόσια απομάκρυνε με το δεξί χέρι και η μπάλα κατέληξε στο αριστερό δοκάρι.

Στο 40’ ο Σκαμάκα βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή κι εκτέλεσε με το δεξί, αλλά απέκρουσε ο Στρακόσια σε κόρνερ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς τον ρυθμό του πρώτου. Η Ιταλία είχε τον έλεγχο και πλησίασε στο 3-1 στο 60’, αλλά το αριστερό σουτ του Κιέζα από τη γραμμή της μεγάλης περιοχός πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Ο ρυθμός ήταν χαμηλός, η Ιταλία δεν βρήκε χώρους, ούτε ανέβασε την ένταση, ώστε να βρει μία καλή φάση και να τελειώσει το ματς.

Ανασταλτικά ήταν σοβαρή, αλλά στο 90' επέτρεψε στην Αλβανία ν’ απειλήσει. Ο Μανάι μπήκε στην περιοχή από δεξιά, πλάσαρε, η μπάλα βρήκε και στον Ντοναρούμα και δεν κατέληξε στα δίχτυα!

Ιταλία (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Ντιμάρκο (83’ Νταμιάν), Μπαστόνι, Καλαφιόρι, Ζορζίνιο, Μπαρέλα, Πελεγκρίνι (77’ Κριστάντε), Φρατέζι, Κιέζα (77’ Καμπιάσο), Σκαμάκα (83’ Ρετέγκι).

Αλβανία (Σιλβίνιο): Στρακόσια, Χισάι, Τζιμσίτι, Αγέτι, Μιτάι, Ραμαντάνι, Ασλάνι, Μπαϊράμι (87’ Μούτσι), Σεφέρι (68’ Λάτσι), Μπρόγια (77’ Μανάι), Ασάνι (68’ Χότζα).

Φωτορεπορτάζ από τον αγώνα