Τα νέα «αστέρια» που θα… λάμψουν στο Euro 2024
i

©Photo by Markus Gilliar - GES Sportfoto/Getty Images

Τα νέα «αστέρια» που θα… λάμψουν στο Euro 2024

Δημήτρης Χούπης 16:41 - 14.06.2024

Πολλά νέα αστέρα περιμένουν να αρπάξουν την ευκαιρία τους και να δείξουν τις ικανότητές τους στο Euro 2024.

Το Euro 2024 είναι προ των πυλών και όλα είναι έτοιμα για ακόμα μία μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Στα γήπεδα της Γερμανίας λοιπόν θα… λάμψουν αστέρες όπως ο Ντε Μπρόινε, ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Εμπαπέ, αλλά υπάρχουν και μερικά «αστεράκια» που περιμένουν να αρπάξουν τη δική τους ευκαιρία. Με στόχο να δείξουν τις ικανότητές τους.

Ο Λαμίν Γιαμάλ είναι ο πιο νέος ποδοσφαιριστής που θα παίξει στο Euro 2024. Ο 16χρονος επιθετικός της Μπαρτσελόνα έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του στην Ισπανία και στο Champions League, με αποτέλεσμα να κληθεί για πρώτη φορά σε μεγάλη διοργάνωση με τη «Φούριας Ρόχα». Ο νεαρός την πρώτη του σεζόν με την πρώτη ομάδα των «μπλαουγκράνα» βρήκε δίχτυα επτά φορές και μοίρασε επτά ασίστ, αφήνοντας… υποσχέσεις.

Άρχισαν τα όργανα με Σέρβους και Αλβανούς οπαδούς στη Γερμανία
EURO 2024

08:45 - 13.06.2024

Άρχισαν τα όργανα με Σέρβους και Αλβανούς οπαδούς στη Γερμανία

Μικρή ένταση δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της πρώτης προπόνησης με κόσμο της Σερβίας ενόψει του αγώνα με την Αγγλία για την πρώτη αγωνιστική του Euro 2024. Την ίδια ώρα στο ξενοδοχείο που βρέθηκε η αποστολή της Σερβίας τους περίμεναν Αλβανοί οπαδοί για να τους... πικάρουν.

Στα προκριματικά με την Ισπανία ο 16χρονος σκόραρε δύο φορές και μοίρασε ακόμα μία ασίστ σε τέσσερις συμμετοχές. Ο συμπαίκτης του Γιαμάλ στην Ισπανία, Νίκο Γουίλιαμς, μπορεί να έχει ήδη δείξει το ταλέντο του στο Μουντιάλ του Κατάρ τον περασμένο Δεκέμβρη, αλλά φέτος όντας πιο έμπειρος θέλει να κάνει τη διαφορά.

Ο Ζαΐρ – Εμερί είναι ακόμα ένα ταλέντο που θέλει να δείξει τις ικανότητές του. Ο 18χρονος Γάλλος μεσοεπιθετικός αγωνίζεται με την Παρί Σεν Ζερμέν με την οποία κάνει εντυπωσιακές εμφανίσεις. Τον περασμένο Νοέμβρη έκανε ντεμπούτο με τη Γαλλία κόντρα στο Γιβραλτάρ, σκοράροντας ένα γκολ στην εμφατική νίκη με 14-0. Τρία γκολ και επτά ασίστ μέτρησε φέτος με την ομάδα του Παρισιού σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Κόμπι Μαϊνού εμφανίστηκε για πρώτη φορά με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την περασμένη σεζόν, μετρώντας μόλις μία συμμετοχή. Οι πολλοί τραυματισμοί στους «κόκκινους διαβόλους» τη φετινή σεζόν, έκαναν τον Έρικ Τεν Χαχ να τον χρησιμοποιήσει αρκετά. Ο ίδιος άρπαξε την ευκαιρία από τα… μαλλιά και εντυπωσίασε με την εικόνα του.

Κάπως έτσι ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ τον κάλεσε στην τελική αποστολή και εκείνος θέλει να μην τον απογοητεύσει. Ο συμπαίκτης του στα «Τρία Λιοντάρια», Κόουλ Πάλμερ είναι ακόμα μια περίπτωση νεαρού ποδοσφαιριστή, ο οποίος φέτος με την Τσέλσι είχε την πιο παραγωγική του σεζόν. Οι δυο τους δεν αποκλείεται να έχουν ενεργό ρόλο στο Euro, ειδικά από τη στιγμή που οι επιλογές του Σάουθγκεϊτ τους… ευνοούν.

Στη Γερμανία υπάρχουν αρκετοί νέοι παίκτες μιας και η παλιά φουρνιά ποδοσφαιριστών έχει αρχίζει να φεύγει σιγά σιγά. Ωστόσο δύο εξ αυτών ξεχωρίζουν. Ο Φλόριαν Βιρτζ και ο Τζαμάλ Μουσιάλα. Ο μεσοεπιθετικός της Λεβερκούζεν θα παίξει για πρώτη φορά σε μεγάλη διοργάνωση με τη «Νάσιοναλ Μάνσαφτ», μετά την τρομερή σεζόν που είχε. Μπορεί και στο παρελθόν να έχει δείξει το ταλέντο του με τις «ασπιρίνες», αλλά φέτος η καλή του εικόνα συνδυάστηκε με νταμπλ και συμμετοχή στον τελικό του Europa League.

Από την άλλη ο Τζαμάλ Μουσιάλα, παίζοντας στην Μπάγερν Μονάχου έχει προλάβει να δείξει το ταλέντο του περισσότερο απ’ ότι ο συμπαίκτης του. Έχει ήδη παίξει σε δύο μεγάλες διοργανώσεις, Στο Euro 2021 και στο Μουντιάλ του Κατάρ έναν χρόνο μετά.

Είναι αρκετές ακόμα οι περιπτώσεις ταλέντων που προσπαθούν να αναδειχθούν σε μεγάλη διοργάνωση με την εθνική τους ομάδα. Αφού αποδεδειγμένα μετά από τέτοια τουρνουά είναι αρκετές οι μεταγραφές παικτών σε μεγάλες ομάδες της Ευρώπης.

Ο Τσάβι Σίμονς είναι επίσης ένας τέτοιος παίκτης που έχει ήδη παίξει στην ακαδημία της Μπαρτσελόνα, στην Παρί Σεν Ζερμέν, την Αϊντχόφεν και τη Λειψία. Όσον παίκτες που δεν έχουν πάρει αρκετά το φως της δημοσιότητας, ο Ζοάο Νέβες της Μπενφίκα είναι ένας ποδοσφαιριστής που με την Μπενφίκα ξεχώρισε.

Ο 19χρονος είχε καλή παρουσία τη φετινή σεζόν, κάτι που έκανε μεταξύ άλλων τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να δείξει το ενδιαφέρον της. Τέλος ο Μπέντζαμιν Σέσκο λόγω του ότι έχει αγωνιστεί σε Σάλτσμπουργκ και Λειψία δεν έχει πάρει επίσης την προσοχή που πρέπει. Ωστόσο έχουν υπάρξει κατά καιρούς σύλλογοι από την Ευρώπη που τον έχουν βάλει στο… μάτι. Φέτος ήρθε η ώρα του να παίξει και με τη Σλοβενία σε μεγάλη διοργάνωση.