Ταξιδεύει στο Βερολίνο για το Ολλανδία - Τουρκία ο Ερντογάν
i

©imago

Ταξιδεύει στο Βερολίνο για το Ολλανδία - Τουρκία ο Ερντογάν

Δημήτρης Χούπης 11:41 - 06.07.2024 / Ανανεώθηκε: 11:41 - 06.07.2024

Λίγες μέρες μετά την τιμωρία του Ντεμιράλ για τον πανηγυρισμό του, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν θα βρεθεί στο Βερολίνο για το παιχνίδι με την Ολλανδία.

Με την υποστήριξη του Ταγίπ Ερντογάν θα δώσει τη «μάχη» της η Τουρκία απέναντι στην Ολλανδία για το τελευταίο παιχνίδι των προημιτελικών του Euro 2024. Ο Πρόεδρος της γειτονικής χώρας, μία μέρα μετά την τιμωρία που δέχτηκε ο Μερίχ Ντεμιράλ για τον πανηγυρισμό του με τη χειρονομία των Γκρίζων Λύκων, αποφάσισε να ταξιδέψει στη γερμανική πρωτεύουσα για το παιχνίδι της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, ο πρώην αμυντικός της Γιουβέντους ήταν ο πρωταγωνιστής των Τούρκων στο παιχνίδι με την Αυστρία, καθώς πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του (2-1). Στο δεύτερο γκολ του όμως αποφάσισε να πανηγυρίσει, κάνοντας τη χειρονομία των Γκρίζων Λύκων, μιας εθνικιστικής οργάνωσης στην Τουρκία.

Όπως είναι λογικό η UEFA, αφού εξέτασε το συμβάν τιμώρησε τον Τούρκο στόπερ με δύο αγωνιστικές, ενώ την ίδια ώρα έχει δημιουργηθεί και ένα μικρό διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα σε Γερμανία και Τουρκία. Ο λόγος είναι ο πανηγυρισμός του διεθνή ποδοσφαιριστή, ο οποίος έκανε αυτή τη χειρονομία η οποία έχει απαγορευτεί στη Γερμανία.

Πιο συγκεκριμένα, η ιδεολογία των Γκρίζων Λύκων χαρακτηρίζεται από τις γερμανικές αρχές ως άκρως εθνικιστική, αντισημιτική και ρατσιστική, που εχθρεύονται Κούρδους, Εβραίους, Αρμένιους και Χριστιανούς, όντας πεπεισμένη για την ανωτερότητα του τουρκικού έθνους.

Κάπως έτσι ο Τούρκος πρόεδρος αποφάσισε να ταξιδέψει στη Γερμανία κυρίως για να στηρίξει παρασκηνιακά την εξτρεμιστική οργάνωση των Γκρίζων Λύκων, αλλά και για το παιχνίδι της ομάδας του Βιντσέντσο Μοντέλα με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά του Euro.