Θα γίνει επιτέλους πράξη το «It's coming home» ή θα υπάρξουν εκπλήξεις στον 3ο όμιλο του Euro 2024;

Αγγλία, Σερβία, Δανία, Σλοβενία - Euro 2024

i

©Photo by Kristian Skeie - UEFA/UEFA via Getty Images/Ideal Images

Θα γίνει επιτέλους πράξη το «It's coming home» ή θα υπάρξουν εκπλήξεις στον 3ο όμιλο του Euro 2024;

Κώστας Τόπας 09:01 - 16.06.2024 / Ανανεώθηκε: 09:01 - 16.06.2024

Ο Όμιλος Γ' αναμένεται να είναι γεμάτος ενδιαφέρον, με κάθε ομάδα να φέρνει τη δική της μοναδική ιστορία και προσδοκίες στο Euro 2024.

Ο Όμιλος Γ' του Euro 2024 περιλαμβάνει μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες και ανταγωνιστικές εθνικές ομάδες. Ας ρίξουμε μια ματιά στις ομάδες του ομίλου, τους αστέρες τους, τους προπονητές τους και το παρελθόν τους στις μεγάλες διοργανώσεις.

Αγγλία: Θα γίνει επιτέλους πράξη το «It's coming home»;

Οι Άγγλοι παίρνουν μέρος για 11η φορά σε τελική φάση Euro φτάνοντας στην προηγούμενη διοργάνωση μέχρι τον τελικό (η κορυφαία επίδοση τους) όπου ηττήθηκαν στα πέναλτι από την Ιταλία. Τα «τρία λιοντάρια» είναι γνωστά για την πλούσια ποδοσφαιρική της ιστορία τους τον ανεπανάληπτο παράγοντα της ενθουσιώδους και παθιασμένης κοινής γνώμης. Με τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ στο τιμόνι και αστέρες όπως ο Χάρι Κέιν, Φιλ Φόντεν και Τζουντ Μπέλιγχαμ η Αγγλία είναι μια από τις φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Προπονητής: Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ
Αστέρια: Χάρι Κέιν, Φιλ Φόντεν, Τζουντ Μπέλιγχαμ

Συν:

  • Βάθος Ρόστερ: Η Αγγλία διαθέτει έναν από το πιο ισχυρά ρόστερ αλλά και απίστευτο βάθος στο τουρνουά.

  • Αμυντική Σταθερότητα: Με παίκτες όπως ο Στόουνς, Γουόκερ και Τρίπιερ η Αγγλία έχει ισχυρή άμυνα.

  • Επιθετική Ποικιλία: Παίκτες όπως ο Χάρι Κέιν, Τζουντ Μπέλιγχαμ και ο Φιλ Φόντεν προσφέρουν πολλές επιλογές στην επίθεση.

Πλην:

  • Πίεση Προσδοκιών: Η Αγγλία συχνά αντιμετωπίζει τεράστια πίεση από τους φιλάθλους και τα ΜΜΕ, κάτι που μπορεί να επηρεάσει την απόδοση της ομάδας.

  • Πρόβλημα σε Μεγάλους Αγώνες: Ιστορικά, η Αγγλία συναντά δυσκολίες σε κρίσιμους αγώνες νοκ-άουτ.

Πώς έφτασε στο Euro 2024: Η Αγγλία προκρίθηκε άνετα από τον προκριματικό όμιλό της, κατακτώντας την πρώτη θέση με επιβλητικές εμφανίσεις. Με σταθερή άμυνα και παραγωγική επίθεση, η ομάδα του Σάουθγκεϊτ έδειξε την ποιότητά της καθ' όλη τη διάρκεια των προκριματικών.

Πορεία στο παρελθόν:

  • Euro 1968: Η Αγγλία τερμάτισε τρίτη στο Euro 1968, το οποίο ήταν το πρώτο της ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

  • Euro 1996: Ως διοργανώτρια χώρα, η Αγγλία έφτασε στους ημιτελικούς, όπου αποκλείστηκε από τη Γερμανία στα πέναλτι.

  • Euro 2020: Η Αγγλία έφτασε στον τελικό, όπου ηττήθηκε από την Ιταλία στα πέναλτι, κατακτώντας τη δεύτερη θέση.

Δανία: Με οδηγό το Euro 2020

Η Δανία είναι γνωστή για το ανελέητο πνεύμα της και την ικανότητά της να κάνει εκπλήξεις. Με τον Κάσπερ Χιούλμαντ στο τιμόνι και αστέρες όπως ο Κρίστιαν Έρικσεν και ο Κάσπερ Ντόλμπεργκ, η Δανία θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει τις δύσκολες προκλήσεις του τουρνουά. Μπορεί στην φετινή διοργάνωση να μην έχει κάποιον μεγάλο σταρ στο ρόστερ, όμως διαθέτει μία εξαιρετική φουρνιά παικτών που μπορεί να επαναλάβει μία πολύ καλή πορεία, όπως το έκανε στο Euro 2020.

Προπονητής: Κάσπερ Χιούλμαντ
Αστέρια: Κρίστιαν Έρικσεν, Κάσπερ Ντόλμπεργκ, Πιερ-Εμίλ Χόιμπιεργκ

Συν:

  • Συνοχή Ομάδας: Η Δανία διαθέτει εξαιρετική συνοχή και ομαδικότητα.

  • Ανθεκτικότητα: Η ομάδα έδειξε ψυχική ανθεκτικότητα και πνεύμα μαχητικότητας, ιδιαίτερα μετά το περιστατικό με τον Έρικσεν στο Euro 2020.

Πλην:

  • Εξάρτηση από Βασικούς Παίκτες: Η Δανία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε παίκτες όπως ο Έρικσεν, και η απουσία μερικών εξ αυτών μπορεί να επηρεάσει την απόδοση της σε αγώνες

  • Επιθετική Ποικιλία: Η ομάδα μερικές φορές δυσκολεύεται να βρει εναλλακτικές λύσεις στην επίθεση.

Πώς έφτασε στο Euro 2024: Η Δανία προκρίθηκε ως πρώτη στον όμιλό της, με σταθερές και πειστικές εμφανίσεις. Η ομάδα έδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι μια υπολογίσιμη δύναμη στην Ευρώπη.

Πορεία στο παρελθόν:

  • Euro 1992: Η Δανία κατέκτησε το Euro 1992, σε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του τουρνουά. Η ομάδα μπήκε στο τουρνουά ως αντικαταστάτρια της Γιουγκοσλαβίας και κατάφερε να φτάσει στην κορυφή, κερδίζοντας τη Γερμανία στον τελικό.

Σλοβενία: Θα είναι η έκπληξη του ομίλου;

Η Σλοβενία, ως μια από τις νεότερες ομάδες στην ευρωπαϊκή σκηνή, φέρνει μια αίσθηση φρεσκάδας και ανανέωσης. Με τον προπονητή Σταν Κούλερ και τους φιλόδοξους παίκτες της, η Σλοβενία ελπίζει να αποτυπώσει το σημάδι της στη μεγαλύτερη σκηνή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Στον όμιλο βέβαια είναι το μεγάλο αουτσάιντερ καθώς δείχνει να μειονεκτεί σε ποιότητα και εμπειρία κόντρα στον αντιπάλους της στον όμιλο.

Προπονητής: Ματίας Κεκ
Αστέρια: Γιόσιπ Ίλιτσιτς, Γιαν Όμπλακ, Μπέντζαμιν Σέσκo

Συν:

  • Αμυντική Σταθερότητα: Ο Γιαν Όμπλακ είναι ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στον κόσμο, προσφέροντας ασφάλεια στην άμυνα.

  • Ταλέντο στην Επίθεση: Ο Ίλιτσιτς και ο νεαρός Σέσκο προσφέρουν δημιουργικότητα και γκολ στην επίθεση.

Πλην:

  • Έλλειψη Βάθους: Η Σλοβενία δεν διαθέτει μεγάλο βάθος ρόστερ, κάτι που μπορεί να την επηρεάσει σε έναν μακροχρόνιο τουρνουά.

  • Εμπειρία: Η ομάδα έχει περιορισμένη εμπειρία σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις.

Πώς έφτασε στο Euro 2024: Η Σλοβενία εξασφάλισε την πρόκριση της μέσω των play-offs, επιδεικνύοντας μαχητικότητα και πειθαρχία. Οι εμφανίσεις της ομάδας ήταν αξιόλογες, με τον Όμπλακ να παίζει καθοριστικό ρόλο στην άμυνα.

Η Σλοβενία είναι μια από τις νεότερες εθνικές ομάδες στην Ευρώπη, έχοντας ιδρυθεί μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.

Πορεία στο παρελθόν:

  • Euro 2000: Η πρώτη συμμετοχή της Σλοβενίας σε Euro ήταν το 2000, όπου δεν κατάφερε να προκριθεί από τη φάση των ομίλων.

  • Euro 2020: Η Σλοβενία δεν προκρίθηκε στο Euro 2020.

Σερβία: Για πρώτη φορά στην τελική φάση

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Σερβία κάνει ντεμπούτο σε τελική φάση Euro, μιας και οι προηγούμενες συμμετοχές της ήταν ως μέλος της Γιουγκοσλαβίας. Η πρόσφατη παρουσία της στο Μουντιάλ του Κατάρ μπορεί να μην ήταν η αναμενόμενη, αλλά για το Euro υπάρχουν προσδοκίες καθώς στο ρόστερ της υπάρχουν παίκτες με πολύ ποιότητα και εμπειρία που Η Σερβία έχει ένα δυναμικό ρόστερ γεμάτο ταλέντο, με παίκτες που πρωταγωνιστούν σε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ο Ντράγκαν Στοΐκοβιτς, ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία του σερβικού ποδοσφαίρου, είναι ο προπονητής της ομάδας. Αν και η Σερβία δεν έχει καταφέρει μεγάλες επιτυχίες στις πρόσφατες διοργανώσεις, το ταλέντο των παικτών της την καθιστά έναν δύσκολο αντίπαλο.

Προπονητής: Ντράγκαν Στοΐκοβιτς
Αστέρια: Ντούσαν Βλάχοβιτς, Σεργκέι Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Αλεξάνταρ Μίτροβιτς

Συν:

  • Επιθετική Δύναμη: Με επιθετικούς όπως ο Βλάχοβιτς και ο Μίτροβιτς, η Σερβία διαθέτει ισχυρή επιθετική γραμμή.

  • Μεσαία Γραμμή: Ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς προσφέρει ποιότητα και δημιουργικότητα στη μεσαία γραμμή.

Πλην:

  • Άμυνα: Η άμυνα της Σερβίας είναι μερικές φορές αστάθεια, ιδιαίτερα σε αγώνες υψηλού επιπέδου.

  • Έλλειψη Εμπειρίας: Πολλοί παίκτες της Σερβίας δεν έχουν μεγάλη εμπειρία σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις

Πώς έφτασε στο Euro 2024: Η Σερβία προκρίθηκε μέσω των προκριματικών, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στον όμιλό της, πίσω από την Πορτογαλία. Οι εμφανίσεις της ομάδας ήταν εντυπωσιακές, με τον Βλάχοβιτς και τον Μίτροβιτς να ηγούνται της επίθεσης.

Πορεία στο παρελθόν:

Η Σερβία ως ανεξάρτητη χώρα δεν έχει σημειώσει μεγάλες επιτυχίες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά ως μέρος της πρώην Γιουγκοσλαβίας είχε μια αξιόλογη παρουσία.

  • Euro 1960: Η Γιουγκοσλαβία έφτασε στον τελικό του πρώτου Euro, χάνοντας από τη Σοβιετική Ένωση.

  • Euro 1968: Η Γιουγκοσλαβία έφτασε και πάλι στον τελικό, όπου ηττήθηκε από την Ιταλία.

Ο πλήρης οδηγός για το Εuro 2024
EURO 2024

23:46 - 13.06.2024

Ο πλήρης οδηγός για το Εuro 2024

Το format, πότε θα γίνουν τα ματς, τα ντέρμπι των ομίλων, οι ημερομηνίες και τα γήπεδα. Οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν τα ματς και φυσικά πότε θα διεξαχθεί ο τελικός. Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Euro 2024 το οποίο βρίσκεται προ πυλών.

Ως Σερβία:

  • Η Σερβία δεν έχει καταφέρει να φτάσει μακριά σε Euro ή Παγκόσμια Κύπελλα από την ανεξαρτητοποίησή της, αλλά η παρουσία της στα τουρνουά είναι συχνή.

Ο Όμιλος Γ' αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός, με κάθε ομάδα να έχει τις δικές της φιλοδοξίες και στόχους για το Euro 2024. Οι αναμετρήσεις αυτές θα είναι γεμάτες ένταση και θέαμα, με τις ομάδες να διεκδικούν την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.