Απίστευτο: Το 60% της αποστολής της Αγγλίας για το Euro 2024 θα μπορούσε να παίζει για άλλη χώρα

Αγγλία

Απίστευτο: Το 60% της αποστολής της Αγγλίας για το Euro 2024 θα μπορούσε να παίζει για άλλη χώρα

Κώστας Τόπας 09:40 - 31.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:40 - 31.05.2024

Η Αγγλία κατευθύνεται στο Euro 2024 στη Γερμανία ως φαβορί για να σηκώσει το τρόπαιο και να τερματίσει την 58χρονη «ξηρασία» χωρίς τρόπαιο.

Με μια ταλαντούχα ομάδα που αποτελείται τόσο από νέους όσο και από έμπειρους ποδοσφαιριστές, η Αγγλία θα ελπίζει να πάρει εκδίκηση για την ήττα στον τελικό του Euro 2020, όπου έχασε με 3-2 από την Ιταλία στη διαδικασία των πέναλτι.

Αλλά πολλοί από αυτούς θα μπορούσαν να είχαν επιλέξει να εκπροσωπήσουν ένα άλλο έθνος. Ενώ είναι γνωστό ότι παίκτες όπως ο Ντέκλαν Ράις και ο Τζακ Γκρίλις ήταν επιλέξιμοι για τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, έχοντας εκπροσωπήσει τη χώρα στη νεανική τους καριέρα, οι οπαδοί μπορεί να εκπλαγούν από την επιλεξιμότητα ορισμένων άλλων παικτών σε διεθνές επίπεδο.

Σύμφωνα με τους «New York Times», ο Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ θα μπορούσε να είχε παίξει για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αφού η γιαγιά του μετακόμισε στη Νέα Υόρκη και αργότερα παντρεύτηκε. Ο αστέρας της ΤσέλσιΚόουλ Πάλμερ, έλαβε την πρώτη του κλήση στην Αγγλία τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, αλλά θα μπορούσε να εκπροσωπήσει τον Σεντ Κιτς και Νέβις, καθώς η οικογένεια του μπαμπά του προέρχεται από τη χώρα της Καραϊβικής.

Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο «The Player's Tribune» ότι, για να αποτίσει φόρο τιμής στον ρόλο του πατέρα του στην καριέρα του, φέρει τη σημαία του Σεντ Κιτς και Νέβις στα παπούτσια του.

«Η οικογένεια του μπαμπά μου είναι από το Σεντ Κιτς και Νέβις στην Καραϊβική. Μισεί να βγαίνει έξω στο κρύο. Αλλά θα το έκανε για μένα ούτως ή άλλως. Γι’ αυτό πήρα τη σημαία του στα παπούτσια μου, ως ένα μικρό φόρο τιμής σε εκείνον και την οικογένειά του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παρακάτω είναι μια λίστα με όλους τους παίκτες από την προεπιλογή της Αγγλίας για το Euro 2024 που θα μπορούσε να έχει εκπροσωπήσει άλλες χώρες.

Τζο Γκόμεζ – Γκάμπια.

Μαρκ Γκουέχι – Ακτή Ελεφαντοστού.

Έζρι Κόνσα – Πορτογαλία, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Αγκόλα.

Χάρι Μαγκουάιρ – Βόρεια Ιρλανδία, Δημοκρατία της Ιρλανδίας.

Τζάρελλ Κουάνσα – Σκωτία, Γκάνα και Μπαρμπάντος.

Κάιλ Γουόκερ – Τζαμάικα.

Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ – Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Τζουντ Μπέλιγχαμ – Δημοκρατία της Ιρλανδίας.

Κόνορ Κάλαχερ – Αγγλία, Σκωτία και Δημοκρατία της Ιρλανδίας.

Κέρτις Τζόουνς – Νιγηρία.

Κόμπι Μαϊνο – Γκάνα.

Ντέκλαν Ράις – Δημοκρατία της Ιρλανδίας.

Εμπερέτσι Έζε – Νιγηρία.

Άντονι Γκόρντον – Σκωτία, Δημοκρατία της Ιρλανδίας.

Τζακ Γκρίλις – Δημοκρατία της Ιρλανδίας.

Χάρι Κέιν – Δημοκρατία της Ιρλανδίας.

Τζέιμς Μάντισον – Δημοκρατία της Ιρλανδίας.

Κόουλ Πάλμερ - Saint Kitts and Nevis.

Μπουκάγιο Σάκα – Νιγηρία.

Ιβαν Τόνεϊ – Τζαμάικα.