Το BBC υπερασπίστηκε τον τίτλο που έδωσε στον Κριστιάνο Ρονάλντο «Misstiano Penaldo»
i

©intime

Το BBC υπερασπίστηκε τον τίτλο που έδωσε στον Κριστιάνο Ρονάλντο «Misstiano Penaldo»

Δημήτρης Χούπης 19:55 - 08.07.2024 / Ανανεώθηκε: 19:56 - 08.07.2024

Το αγγλικό κανάλι είχε κάνει λογοπαίγνιο για το πέναλτι που έχασε ο Πορτογάλος σούπερ σταρ Κριστιάνο Ρονάλντο κόντρα στη Σλοβενία, δέχθηκε σκληρή κριτική και με ανακοίνωσή του τοποθετήθηκε για το θέμα.

Η Πορτογαλία βρίσκεται εκτός Euro 2024 μετά τον αποκλεισμό στα πέναλτι από τη Γαλλία. Λίγες μέρες νωρίτερα, ωστόσο, προκάλεσε θόρυβο το άρθρο του BBC για τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Τι συνέβη; Με το πέναλτι που έχασε ο Κριστιάνο Ρονάλντο απέναντι στη Σλοβενία, το BBC έκανε παιχνιδάκι με τις λέξεις και τον αποκάλεσε «Misstiano Penaldo». «Το έχασε ο Πενάλντο». Υπήρξαν παράπονα από φιλάθλους και θαυμαστές του Πορτογάλου σούπερ σταρ, ενώ ακόμη και ο παλαίμαχος διεθνής Άγγλος άσος Τζον Τέρι αγανακτισμένος σχολίασε ότι είναι «ντροπή» ο τίτλος.

Το αγγλικό δίκτυο, ωστόσο, εξέδωσε ανακοίνωση για να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να δικαιολογήσει αυτή την απόφαση.

«Ο τίτλος προοριζόταν απλώς να είναι ένα παιχνίδι με τις λέξεις, κάτι που έχουμε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν σε πίνακες ανάλυσης Match Of The Day. Δεν υπήρχε πρόθεση να προσβάλλουμε τον Κριστιάνο Ρονάλντο», ανέφερε αρχικά το BBC .

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Σε όλο το πρόγραμμα μιλάμε ευνοϊκά για τον Ρονάλντο σε πολλές περιπτώσεις, μεταξύ των οποίων.

1. Στην προεπισκόπηση του αγώνα, ο Χοσέ Φόντε τόνισε την αφοσίωση του Ρονάλντο στις προπονήσεις, λέγοντας ότι γι’ αυτό «είναι ένας από τους καλύτερους στην ιστορία».

2. Στο ημίχρονο, ο Γκάρι Λίνεκερ και ο Άλαν Σίρερ έριξαν μια εις βάθος ματιά στην κίνηση του Ρονάλντο, χαρακτηρίζοντάς την «απολύτως φανταστική».

3. Μετά τη διαδικασία των πέναλτι, ο Γκάρι Λίνεκερ και ο Άλαν Σίρερ αναφέρθηκαν στο θάρρος και την αυτοπεποίθηση του Ρονάλντο να βγει μπροστά και να εκτελέσει πέναλτι.

«Σε κανένα σημείο οι ειδικοί δεν επέκριναν υπερβολικά τον Ρονάλντο και, στο πλαίσιο του προγράμματος γενικότερα, ο τόνος ήταν πάντα σεβαστός απέναντί του.

«Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι ορισμένοι θεατές ήταν δυσαρεστημένοι με το γραφικό και τα σχόλιά τους διαβιβάστηκαν στην ομάδα παραγωγής».