Το πάρτι των Σκωτσέζων, η «τρέλα» των Άγγλων και το «Oh mon dieu» των Γάλλων για τον Εμπαπέ: Το Sportal στην καρδιά του Euro 2024

Το πάρτι των Σκωτσέζων, η «τρέλα» των Άγγλων και το «Oh mon dieu» των Γάλλων για τον Εμπαπέ: Το Sportal στην καρδιά του Euro 2024

Κώστας Τόπας 15:53 - 18.06.2024 / Ανανεώθηκε: 15:54 - 18.06.2024

Ο Παύλος Κουστέρης και ο Κώστας Τόπας μεταφέρουν όλο το κλίμα από τη Γερμανία για το Euro 2024.

Παρέα με την Stoiximan, τo Sportal βρίσκεται στη Γερμανία για την μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου, το Euro 2024, το οποίο είναι σε πλήρη εξέλιξη. Η ατμόσφαιρα είναι εντυπωσιακή, καθώς οι πόλεις που φιλοξενούν τους αγώνες γεμίζουν με φιλάθλους από όλη την Ευρώπη.

Ποια Γερμανία; «No Scotland No party»

Το ταξίδι μας ξεκίνησε από το Μόναχο, εκεί όπου η οικοδέσποινα του τουρνουά, Γερμανία επικράτησε με το εμφατικό 5-1 της Σκωτίας κι απέδειξε ότι είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Ωστόσο, η «Μάνσαφτ» δεν ήταν εκείνη η οποία κέρδισε τις εντυπώσεις του κόσμου. Αυτή που το έκανε ήταν η Σκωτία και κυρίως, οι οπαδοί της. Η «τρέλα», η αγνή αγάπη για το ποδόσφαιρο, το ασταμάτητο τραγούδι και το «No Scotland No Party» ήταν αυτά τα οποία έκαναν τους Γερμανούς και όχι μόνο να τους αποθεώνουν, να γίνονται «ένα» μαζί τους και να φωτογραφίζονται αγκαλιά. Θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξουν ότι πάνω απ' όλα το ποδόσφαιρο ενώνει.

Επόμενη στάση για την αποστολή του Sportal, το Ντόρτμουντ. Για το μεγάλο παιχνίδι της Ιταλίας με την Αλβανία. Περίπου, 50.000 Αλβανοί πριν περάσουν τις πύλες του «Σιγκνάλ Ιντούνα Παρκ» έκαναν... πάρτι στους δρόμους. Το Ντόρτμουντ γέμισε με ανθρώπους που φορούσαν φανέλες της εθνικής Αλβανίας και παντού υπήρχαν σημαίες της χώρας! Κάποιοι χόρεψαν και παρέα με τους Ιταλούς φαν ενώ άλλοι πέταξαν μακαρόνια στους... μακαρονάδες γείτονές τους. Η Αλβανία συμμετείχε πρώτη φορά στο Euro το 2016 όπου είχε κερδίσει τη Ρουμανία και είχε ηττηθεί από την Γαλλία και την Ελβετία

Οι «τρελαμένοι» Άγγλοι

Από το Euro δεν θα μπορούσαν να απουσιάζει η εθνική Αγγλίας, της οποίας οι οπαδοί έδωσαν πραγματικό ρεσιτάλ πριν την πρεμιέρα τους σε αυτό το τουρνουά κόντρα στην σκληροτράχηλη Σερβία. Το Sportal βρέθηκε στην καρδιά του πάρτι των Άγγλων και συγκεκριμένα στις Fan Zone του Γκελζεκίρχεν

Με τραγούδια και άφθονη μπύρα οι Άγγλοι το έζησαν για τα καλά, όντας αρκετά αισιόδοξοι για θετικό ξεκίνημα της ομάδας τους. Σε κάποιο σημείο άρχιζε να βρέχει και μερικοί έφτιαξαν ένα αυτοσχέδιο στέγαστρο για να μην βραχούν.

Το «Football is coming home» είχε πάλι την τιμητική του από πλευράς Άγγλων, με την ελπίδα ότι αυτή τη φορά το τρόπαιο θα επιστρέψει.. σπίτι του, ενώ τα τραγούδια, ο χορός αλλά και τα συνθήματα κατά του Χάρι Μαγκουάιρ έκλεψαν την παράσταση.

Κι αφού οι Άγγλοι έκαναν, έστω και με δυσκολία το καθήκον τους, κι επικράτησαν 1-0 της Σερβίας, μετά το τέλος του αγώνα στο Γκελζενκίρχεν, δύο πιτσιρίκια από το... Μεξικό έκαναν guest star εμφάνιση στο Όλοι Euro και προκάλεσαν... ερωτηματικά!

Αφού, έκαναν και το πέρασμά τους και από την κάμερα του Sportal, μας άφησαν άναυδους. Πρώτον σχετικά με το πώς βρέθηκαν στη Γερμανία και δεύτερον για την απίστευτη και αγνή αγάπη τους για την στρογγυλή θεά.

«Τραυματίστηκε ο Εμπαπέ; Oh mon dieu»

Next Stop: Ντίσελντορφ για την αποστολή του Sportal όπου βρίσκεται στην «καρδιά» του Euro 2024 παρέα με την Stoiximan. Εκεί όπου ο Κιλιάν Εμπαπέ και η παρέα του αντιμετώπισαν την Αυστρία, της οποίας, έστω και με δόση τύχης επικράτησαν με 1-0. Το παιχνίδι όμως επισκιάστηκε από τον τραυματισμό του Κιλιάν Εμπαπέ στη μύτη, για τον οποίο οι οπαδοί των Γάλλων εξέφρασαν τις ανησυχίες τους στην κάμερα του Sportal μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Βέβαια, υπήρχαν κι αυτοί οι οποίοι πάνω στο... μεθύσι τους δεν ήξεραν το παραμικρό για την κατάσταση με τον Γάλλο αστέρα της Ρεάλ, ρωτώντας δεξιά κι αριστερά αν τραυματίστηκε ο Εμπαπέ. «Τραυματίστηκε ο Εμπαπέ; Ω Θέε μου» έλεγαν χαρακτηριστικά στην εκπομπή «Ολοι Euro».

Ολα αυτά όμως έχουν μικρή σημασία μπροστά σε αυτό που γίνεται και ζει το Sportal στα γήπεδα της Γερμανίας αυτές τις ημέρες. Οι πόλεις υποδοχής έχουν γεμίσει με φιλάθλους και η ατμόσφαιρα στους δρόμους και στα γήπεδα είναι εντυπωσιακή. Ο κόσμος απολαμβάνει την ποδοσφαιρική γιορτή με ζωντάνια, χρώμα και μουσική, κάνοντας κάθε παιχνίδι μια ξεχωριστή εμπειρία.

Καθώς προχωράμε στη διοργάνωση, η ένταση ανεβαίνει. Οι αγώνες είναι συναρπαστικοί και κάθε λάθος μπορεί να κοστίσει σε οποιαδήποτε ομάδα. Συνολικά, το Euro 2024 θα είναι ένα από τα πιο αξέχαστα τουρνουά στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, γεμάτο δράση, αγωνία και συναίσθημα. Η φιλοξενία της Γερμανίας και η οργάνωση της διοργάνωσης είναι εξαιρετική, κάνοντας το τουρνουά μια γιορτή του αθλήματος.

Η μάσκα, η επέμβαση που απέφυγε και το πλάνο της Γαλλίας για τον Εμπαπέ μετά την σπασμένη μύτη του
EURO 2024

11:59 - 18.06.2024

Η μάσκα, η επέμβαση που απέφυγε και το πλάνο της Γαλλίας για τον Εμπαπέ μετά την σπασμένη μύτη του

Ο τραυματισμός στην μύτη, η προστατευτική μάσκα που θα πρέπει να βάλει και το πλάνο της Γαλλίας για την διαχείριση του Κιλιάν Εμπαπέ στα επόμενα παιχνίδια στο Euro.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι μέσω του Sportal θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε τα πάντα γύρω από το Euro 2024, σα να βρίσκεστε εδώ και να ζείτε από κοντά αυτή τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου. Γι' αυτό μείνετε συντονισμένοι...