Το συγκινητικό γράμμα του Έρικσον στους παίκτες της Αγγλίας ενόψει του τελικού: «Οι ανερχόμενες γενιές θα εμπνευστούν από εσάς»

Σβεν Γκόραν Έρικσον

i

©imago

Το συγκινητικό γράμμα του Έρικσον στους παίκτες της Αγγλίας ενόψει του τελικού: «Οι ανερχόμενες γενιές θα εμπνευστούν από εσάς»

Δημήτρης Χούπης 15:10 - 12.07.2024

Ο άλλοτε προπονητής της Αγγλίας, Σβεν Γκόραν Έρικσον, έστειλε ένα συγκινητικό γράμμα προς τους παίκτες της ομάδας και τόνισε το πόσο σημαντικός είναι ο τελικός του Euro απέναντι στην Ισπανία.

Η Αγγλία έγραψε ιστορία περνώντας στον τελικό του Euro για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Αντίπαλος των «Τριών Λιονταριών» είναι η Ισπανία, σε έναν τελικό τον οποίο περιμένουν όλοι στο Νησί.

Έτσι και ο άλλοτε προπονητής της Αγγλίας, Σβεν - Γκόραν Έρικσον, ο οποίος είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι έχει καρκίνο και βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο η αρρώστια του. Ο Σουηδός πρώην τεχνικός περιμένει πως και πως τον τελικό και μέσω της Telegraph έστειλε ένα γράμμα προς τους παίκτες της ομάδας και τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Σε αυτό αρχικά τόνισε το πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι της Κυριακής, αλλά και το πως μπορούν να εμπνευστούν οι ανερχόμενες γενιές των Άγγλων.

Πάνω από 50.000 Άγγλοι αναμένονται στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου για τον τελικό του Euro
EURO 2024

11:47 - 12.07.2024

Πάνω από 50.000 Άγγλοι αναμένονται στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου για τον τελικό του Euro

Οι παίκτες του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ αναμένεται να έχουν πάνω από 50.000 οπαδούς στο πλευρό τους οι οποίοι θα δώσουν δυναμικό παρόν στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου για τον τελικό του Euro.

«Το να είσαι προπονητής της Αγγλίας σου φέρνει τεράστια πίεση. Ακούς για το 1966 και την ομάδα του Σερ Αλφ Ράμσεϊ. Ξέρει πόσες είναι προσδοκίες έχετε πάνω σας και πως αυτές μπορεί να φύγουν μετά από πολλά χρόνια πόνου. Το ένιωσα. Ο Σερ Μπόμπι Ρόμπσον το ένιωσε. Κάθε ένας από τους 13 προπονητές μετά τον Σερ Αλφ θα το έχει νιώσει», έγραψε αρχικά.

Στη συνέχεια επαίνεσε τον Σάουθγκεϊτ για τα όσα έχει κάνει: «Κανείς από εμάς δεν το έχει κάνει αυτό, αλλά κανείς δεν έχει φτάσει και πιο κοντά από τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ. Ο Γκάρεθ έχει μάθει από τα λάθη μας στο παρελθόν. Ειδικά από το συναισθηματικό κενό στα πέναλτι, έχει καταφέρει περισσότερα από τον καθένα μας.

Δεν μπορείτε να κατανοήσετε πόσο σημαντική μπορεί να είναι η Κυριακή για το μέλλον του αγγλικού ποδοσφαίρου. Για τις ανερχόμενες γενιές, τα νέα αγόρια και κορίτσια που θα εμπνευστούν από εσάς. Αυτή η ομάδα έχει την ευκαιρία να δείξει σε όλη τη χώρα ποιοι είμαστε εδώ», πρόσθεσε.