«Χρυσάφι» στα ταμεία της Ισπανίας: Το ποσό που θα πάρουν οι διεθνείς για την κατάκτηση του Euro
i

©intime

«Χρυσάφι» στα ταμεία της Ισπανίας: Το ποσό που θα πάρουν οι διεθνείς για την κατάκτηση του Euro

Δημήτρης Χούπης 23:28 - 15.07.2024 / Ανανεώθηκε: 23:39 - 15.07.2024

Η Ισπανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου είδε τα ταμεία της να... γεμίζουν μετά την κατάκτηση του Euro 2024, με τους παίκτες να παίρνουν το 40%.

Η Ισπανία έφυγε με την κούπα από τη Γερμανία, αφού νίκησε με 2-1 την Αγγλία στον τελικό και κατέκτησε το 4ο Euro στην ιστορία της.

Η «Φούρια Ρόχα» έτσι έγινε η ομάδα με τα περισσότερα Ευρωπαϊκά, αφήνοντας πίσω της τη Γερμανία που έχει τρία, ενώ από δύο έχουν Γαλλία και Ιταλία και από ένα η Ελλάδα, η Σοβιετική Ένωση, η Τσεχοσλοβακία, η Ολλανδία και η Δανία.

Εκτός από την περηφάνια και τη χαρά που έδωσαν σε εκατομμύρια συμπατριώτες τους, οι παίκτες του Ντε λα Φουέντε πήραν και ένα μεγάλο ποσό από την κατάκτηση του τροπαίου. Συγκεκριμένα η Ισπανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου πήρε συνολικά 28.35 εκατομμύρια ευρώ.

Τα 9,25 εκατομμύρια ευρώ είναι από την πρόκριση στην τελική φάση, τα τρία εκατομμύρια ευρώ από την επίδοσή της στη φάση των ομίλων, ενάμισι εκατομμύριο ευρώ για την παρουσία στους «16», 2,5 για τους «8», τέσσερα για τους «4» και άλλα οκτώ για την κατάκτηση.

Από αυτό το ποσό το 40% θα πάει στους ποδοσφαιριστές, δηλαδή περίπου στα 11 εκατομμύρια ευρώ. Από την άλλη η Αγγλία είχε επίσης ένα μεγάλο ποσό, αλλά λιγότερο από τους Ισπανούς. Τα «Τρία Λιοντάρια» συνολικά εισέπραξαν 24,35 εκατομμύρια ευρώ και μόνο από τον τελικό έλαβαν περίπου πέντε εκατομμύρια ευρώ.