Το «Χ» βόλεψε Σκωτία και Ελβετία

Το «Χ» βόλεψε Σκωτία και Ελβετία

Γιώργος Σακελλαρίου 23:54 - 19.06.2024 / Ανανεώθηκε: 00:15 - 20.06.2024

Η Σκωτία και η Ελβετία ήρθαν ισόπαλες 1-1. Οι Σκωτσέζοι παραμένουν ζωντανοί για την πρόκριση, ενώ η Ελβετία έχει το πάνω χέρι για να περάσει στην επόμενη φάση.

Το κλισέ είναι γνωστό, αλλά και μία πραγματικότητα.

Ένα ματς που δεν μπορείς να το πάρεις, είναι σημαντικό να μην το χάσεις. Έτσι, λειτούργησαν και η Σκωτία με την Ελβετία.

Οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 1-1 στην Κολωνία με τους Σκωτσέζους να προηγούνται και τους Ελβετούς να ισοφαρίζουν με γκολάρα του Σακίρι. Η Σκωτία με την ισοπαλία ελπίζει σε νίκη επί της Ουγγαρίας και πρόκριση έστω κι ως καλύτερη τρίτη, ενώ η Ελβετία δεδομένα έχει το πάνω χέρι για τη δεύτερη θέση, αν και παίζει με την οικοδέσποινα Γερμανία την τελευταία αγωνιστική

Η Σκωτία μετά την πεντάρα από την Γερμανία στην πρεμιέρα, ασφαλώς και ήθελε να δώσει απαντήσεις.

Με 35.000 οπαδούς στο πλευρό της μπήκε δυνατά στο ματς και άνοιξε το σκορ στο 13’. Έβγαλε άμυνα σε κόρνερ της Ελβετίας και έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση. Ο ΜακΓκρέγκορ από αριστερά γύρισε στον ΜακΤόμινεϊ, αυτός έκανε το αριστερό σουτ στο ύψος του πέναλτι, η μπάλα κόντραρε στον Σαρ και κατέληξε στα δίχτυα.

Αδιανόητη γκολάρα

Η Ελβετία που ήταν νωχελική, μετά το γκολ ανέβασε στροφές και στο 16’ αριστερό σουτ του Ροντρίγκεζ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής η μπάλα έφυγε ένα μέτρο άουτ από το αριστερό δοκάρι.

Στο 26’, όμως, έγινε το 1-1. Ο Σακίρι εκμεταλλεύτηκε λάθος γύρισμα στην άμυνα των Σκωτσέζων και χωρίς να κοντρολάρει, με τρομερό αριστερό φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής έστειλε τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι για το 1-1!

Στο 32’ η Ελβετία άγγιξε την ανατροπή. Σε αντεπίθεση ο Εντόι εντός περιοχής έκανε το δεξί πλασέ κι απέκρουσε εκπληκτικά σε κόρνερ ο Γκαν.

Στο επόμενο λεπτό από κεφαλιά πάσα του Ακάνζι, ο Εντόι απέφυγε τον Γκαν κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά ήταν οφσάιντ και σωστά ακυρώθηκε το γκολ.

Η Ελβετία είχε την πρώτη μεγάλη φάση στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 58’ ο Εντόι με απίθανο κοντρόλ και περιστροφή του σώματός του απέφυγε εντυπωσιακά τον Τίρνι, έκανε το δεξί πλασέ εντός περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Δοκάρι

Στο 68’ άγγιξε το γκολ η Σκωτία. Σ' εκτέλεση φάουλ του Ρόμπερτσον από δεξιά, ο Χένλι έκανε την κεφαλιά στη μικρή περιοχή και η μπάλα κατέληξε στο δεξί δοκάρι, ενώ στη συνέχεια από την κόντρα στον Ακάνζι απομάκρυνε η άμυνα της Ελβετίας με τη μπάλα να έχει πάρει κατεύθυνση προς την εστία.

Στο 82’ η Ελβετία πέτυχε γκολ. Ο Εμπολό έφυγε τετ α τετ με τον Γκαν και πλάσαρε εύστοχα με το δεξί, αλλά ήταν κι αυτός εκτεθειμένος.

Στο 90' ο Αμντουνί που είχε περάσει αλλαγή αστόχησε από κοντά και στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Ακάνζι έκοψε σωτήρια προ του ΜακΤόμινεϊ.

Σκωτία (Στιβ Κλαρκ): Γκαν, Ράλστον, Ρόμπερτσον, Χέντρι, Χάνλεϊ, Τίρνι (61’ ΜακΚένα), ΜακΤόμινεϊ, Γκίλμουρ (79’ ΜακΛιν), ΜακΓκρέγκορ, ΜακΓκιν (91’ Κρίστι), Άνταμς (91’ Σάνκλαντ).

Ελβετία (Μουράτ Γιακίν): Σόμερ, Σαρ, Ακάνζι, Ροντρίγκεζ, Βίντμερ (86’ Στεργίου), Τζάκα, Φρόιλερ (75’ Σιέρο), Σακίρι (60’ Εμπολό), Άμπισερ, Βάργκας (75’ Ρίντερ), Εντόι (86’ Αμντουνί).