Τρίτος σε ασίστ ο Ζίβκοβιτς στη Σερβία, έβδομος ο Μλαντένοβιτς

Τρίτος σε ασίστ ο Ζίβκοβιτς στη Σερβία, έβδομος ο Μλαντένοβιτς

Γιώργος Σακελλαρίου 15:03 - 09.06.2024 / Ανανεώθηκε: 13:47 - 11.06.2024

Τα ΜΜΕ της Σερβίας αποθεώνουν τον αριστερό μπακ του Παναθηναϊκού Φίλιπ Μλαντένοβιτς μετά την ασίστ στο φιλικό της εθνικής με τη Σουηδία και στέκονται και στην παρουσία του Ζίβκοβιτς.

Η Σερβία παρουσίασε εξαιρετική εικόνα στο εκτός έδρας φιλικό με τη Σουηδία.

Οι Σέρβοι επικράτησαν 3-0, λίγο πριν ξεκινήσουν τις υποχρεώσεις τους στο Euro 2024 της Γερμανίας και είναι αξιοσημείωτο ότι τα δύο γκολ προήλθαν από ασίστ παικτών που παίζει στην Ελλάδα.

Το 1-0 του Μιλίνκοβιτς – Σάβιτς το δημιούργησε ο Ζίβκοβιτς του ΠΑΟΚ και το 2-0 που πέτυχε ο Μίτροβιτς, το έφτιαξε ο Φίλιπ Μλαντένοβιτς του Παναθηναϊκού.

Τα ΜΜΕ της Σερβίας, μάλιστα, αποθέωσαν τον αριστερό μπακ του «τριφυλλιού»: Αναλυτικά όσα αναφέρει η mozzart:

«Ο Φίλιπ Μλαντένοβιτς κατέγραψε την ένατη ασίστ στη Σουηδία. Είναι 31 ετών κι έχει παίξει εννέα χρόνια στην εθνική ομάδα. Αλλά δεν ήταν σχεδόν ποτέ η πρώτη επιλογή στην αριστερή πλευρά στη μακρά καριέρα του με την εθνική.

Σε λίγα ματς, ο Μλαντένοβιτς πέρασε και τα 90 λεπτά στο γήπεδο. Αν και μπορεί να καυχηθεί ότι ήταν βασικός απέναντι στη Βραζιλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Ωστόσο, ελάχιστοι είναι οι παίκτες στην εθνική Σερβίας, τουλάχιστον από στατιστικής άποψης, που για λίγα λεπτά έχουν αντίκτυπο στο αποτέλεσμα. Στον αγώνα με τη Σουηδία στη Στοκχόλμη το βράδυ του Σαββάτου, ήταν βασικός και στο δεύτερο ημίχρονο έδωσε ασίστ στον Μίτροβιτς για το δεύτερο γκολ της Σερβίας.

Σε κάθε περίπτωση, προκύπτει ένα σημαντικό γεγονός: Σε 31 ματς για τη Σερβία, δηλαδή σε 1.846 λεπτά στο γήπεδο, ο Μλαντένοβιτς σημείωσε εννέα ασίστ. Μία ασίστ κάθε 205 λεπτά.

Αν πιστέψουμε ορισμένες ιστοσελίδες με πλούσια στατιστικά, αφού η Σερβία παίζει με αυτό το όνομα από το 2006, ο Μλαντένοβιτς είναι ο έβδομος καλύτερος σε ασίστς στην ιστορία της εθνικής μας ομάδας! Είναι πιο επιτυχημένος, για παράδειγμα, από τους Σεργκέι και Ζίγιτς (οκτώ ασίστ), Βλάχοβιτς, Λιάιτς, Ζόραν Τόσιτς, Ιβάνοβιτς, Κουζμάνοβιτς (έξι ασίστ).

Ο Μάρκο Πάντελιτς έχει τον ίδιο αριθμό ασίστ με τον Μλαντένοβιτς και καλύτεροι από αυτούς είναι ο Κράσιτς με δέκα, ο Κόστιτς με 12, ο Άντρια Ζίβκοβιτς (ο άσος του ΠΑΟΚ έφτιαξε το 1-0 με τη Σουηδία) και ο Κολάροφ έχουν 13, ενώ ο απόλυτος κυρίαρχος είναι ο Τάντιτς με 40 ασίστ.