«Ασπίδα» προστασίας από τον Γιακίν στον Ακάντζι για το χαμένο πέναλτι: «Τον ευχαρίστησα για την εικόνα του, δεν μπορώ να θυμώσω μαζί του»
i

©imago

«Ασπίδα» προστασίας από τον Γιακίν στον Ακάντζι για το χαμένο πέναλτι: «Τον ευχαρίστησα για την εικόνα του, δεν μπορώ να θυμώσω μαζί του»

Δημήτρης Χούπης 12:12 - 07.07.2024 / Ανανεώθηκε: 12:14 - 07.07.2024

Ο προπονητής της Ελβετίας, Μουράτ Γιακίν στήριξε τον Μανουέλ Ακάντζι για το χαμένο πέναλτι, λέγοντας ότι αμέσως μετά τον ευχαρίστησε για τη συνολική εικόνα του.

Η Ελβετία ήταν μία από τις εκπλήξεις του Euro 2024, φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Στους «8» βρήκε απέναντί της την Αγγλία, η οποία επικράτησε με 5-3 στη διαδικασία των πέναλτι και πήρε εκείνη το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Το μοναδικό χαμένο πέναλτι για τους Ελβετούς ήταν του Μανουέλ Ακάντζι, ο οποίος ανέλαβε την πρώτη εκτέλεση, αλλά ήταν κακή και ο Πίκφορντ την απέκρουσε. Από εκεί και έπειτα οι παίκτες του Σάουθγκεϊτ δεν αστόχησαν πουθενά και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης οι παίκτες του Μουράτ Γιακίν ήταν απογοητευμένοι για το αποτέλεσμα και τον αποκλεισμό. Ο στόπερ της Μάντσεστερ Σίτι όμως ήταν απαρηγόρητος για το χαμένο πέναλτι, αλλά ο τεχνικός της Ελβετίας έσπευσε να τον υποστηρίξει.

Συγκεκριμένα, στις δηλώσεις του ο 49χρονος έγινε «ασπίδα» προστασίας για τον Ακάντζι, λέγοντας ότι μετά το παιχνίδι τον ευχαρίστησε για τη συνολική του εικόνα, ενώ τόνισε ότι δεν μπορεί να θυμώσει με τους παίκτες του.

«Δίνεις ευθύνη στους ποδοσφαιριστές σου και δεν μπορείς μετά να είσαι θυμωμένος μαζί τους. Παίκτες που έκαναν ένα σπουδαίο τουρνουά, ειδικά ο Μανουέλ.

Τι μπορείς να πεις γι' αυτόν; Του είπα "ευχαριστώ" για την εικόνα του, αλλά και για το πως ηγήθηκε της ομάδας. Έκανε ένα πολύ καλό τουρνουά», ήταν τα λόγια του.