Όλα τα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες του Euro 2028

Έτιχαντ

i

©Intime

Όλα τα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες του Euro 2028

Κώστας Τσιακλής • 16:56 - 10.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:49 - 14.08.2024

Ανακοινώθηκαν τα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες του Euro 2028. Εκτός λίστας «Άνφιλντ» και «Όλντ Τράφορντ».

Η UEFA ανακοίνωσε νωρίτερα την Τρίτη (10/10) τις χώρες όπου θα διεξαχθεί το EURO 2028 και το EURO 2032. Η πρώτη διοργάνωση θα λάβει χώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία ενώ η δεύτερη σε Ιταλία και Τουρκία.

Πλέον έγιναν γνωστά και τα γήπεδα όπου θα φιλοξενηθούν οι αγώνες του Euro 2028. Μέχρι πρότινος γνωρίζαμε μόνο ότι ο τελικός της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο και στο «Γούεμπλεϊ» όμως πλέον γνωρίζουμε όλους τους αγωνιστικούς χώρους που θα κυλήσει η μπάλα. 

Η μεγαλύτερη έκπληξη είναι ότι στη σχετική λίστα δεν βρίσκονται το «Άνφιλντ» και το «Όλντ Τράφορντ». Από τη μια το γήπεδο της Λίβερπουλ αποκλείστηκε λόγω ενός κανονισμού της UEFA σχετικά με τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου. Συγκεκριμένα η ευρωπαϊκή ομοσπονδία απαιτεί το μήκος του να είναι 105 μέτρα ωστόσο το «Άνφιλντ» έχει μήκος μόλις 101 μέτρα.

Από την άλλη το «Όλντ Τράφορντ» βρισκόταν στην αρχική λίστα ωστόσο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενημέρωσε την Ομοσπονδία για τα πλάνα ανάπλασης του γηπέδου, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός αφού δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι θα είναι έτοιμο για να φιλοξενήσει τους αγώνες. Οι εργασίες δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα εξαιτίας και της καθυστέρησης που υπάρχει στην πώληση του συλλόγου.

Το EURO 2028 από πλευράς Αγγλίας λοιπόν θα φιλοξενήσουν το «Έτιχαντ» (Μάντσεστερ Σίτι), το «Everton Stadium» (το νέο γήπεδο των «toffees» που αναμένεται να είναι έτοιμο μέσα στο 2025), το «Σεν Τζέιμς Παρκ» (Νιούκαστλ), το «Tottenham Hotspur Stadium», (Τότεναμ), το «Villa Park» (Άστον Βίλα) και το Γουέμπλεϊ.

Αγώνες θα διεξαχθούν φυσικά στην Ουαλία (Εθνικό Στάδιο Ουαλίας- Κάρντιφ), στη Σκωτία (Χάμπντεν Παρκ), στην Ιρλανδία (Dublin Arena) και στη Βόρεια Ιρλανδία (Casement Park).

Αναλυτικά η λίστα: 

«Έτιχαντ» - Μάντσεστερ 

«Everton Stadium» - Λίβερπουλ

«Σεν Τζέιμς Παρκ» - Νιούκαστλ

«Tottenham Hotspur Stadium» - Λονδίνο

«Villa Park» - Μπέρμιγχαμ

«Εθνικό Στάδιο Ουαλίας» - Κάρντιφ

«Χάμπντεν Παρκ» - Γλασκώβη

Σε Αγγλία και Ιρλανδία το Euro 2028, σε Ιταλία και Τουρκία του Euro 2032
EURO 2024

13:13 - 10.10.2023

Σε Αγγλία και Ιρλανδία το Euro 2028, σε Ιταλία και Τουρκία του Euro 2032

Η UEFA ανακοίνωσε την ανάθεση του EURO 2028 στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία και την διοργάνωση του 2032, στην πιο… πειραματική συνυποψηφιότητα που κατατέθηκε ποτέ για ανάλογο γεγονός, από την Ιταλία και την Τουρκία.

«Dublin Arena» - Δουβλίνο

«Casement Park» - Μπέλφαστ

Tags: