Οι ποδοσφαιριστές για τους οποίους το Euro θα αποτελέσει το «Last Dance»

Κριστιάνο Ρονάλντο

i

© Intime

Οι ποδοσφαιριστές για τους οποίους το Euro θα αποτελέσει το «Last Dance»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 18:45 - 14.06.2024 / Ανανεώθηκε: 18:45 - 14.06.2024

Η σπουδαία ευρωπαϊκή γιορτή του ποδοσφαίρου στα γήπεδα της Γερμανίας, θα αποτελέσει για κάποιους ποδοσφαιριστές την τελευταία... παράσταση με το εθνόσημο.

Το Euro 2024 πλησιάζει κι άπαντες κινούνται στους ρυθμούς του!

Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική γιορτή του φετινού καλοκαιριού θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Γερμανίας από τις 14 Ιουνίου, μέχρι και τις 14 Ιουλίου που είναι προγραμματισμένος ο τελικός του Βερολίνου.

Σε αυτό το τουρνουά θα λάβουν μέρος κάποιες σπουδαίες ομάδες, οι οποίες είναι τα φαβορί για την κατάκτηση, ενώ υπάρχουν και τα αουτσάιντερ που θα επιδιώξουν να... κλέψουν την παράσταση. Εκτός από τις χώρες, στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν οι σούπερ σταρ των μεγάλων ομάδων, αλλά και οι «γερόλυκοι» για τους οποίους η διοργάνωση της Γερμανίας θα αποτελέσει το «Last Dance».

Παραδοσιακά, το καλοκαίρι είναι η εποχή των... ανακοινώσεων αποχώρησης και το Euro του 2024 θα προσφέρει σε μερικούς παίκτες που βρίσκονται στη δύση της καριέρας τους, την ευκαιρία να απολαύσουν ένα τελευταίο κύκνειο άσμα για τις χώρες τους.

Το Sportal σας παρουσιάζει τους ποδοσφαιριστές που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα δώσουν την τελευταία τους παράσταση με το εθνόσημό τους.

Κριστιάνο Ρονάλντο

Στην κορυφή αυτής της λίστας βρίσκεται δίχως αμφιβολία ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ βρίσκεται στις κλήσεις του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ και θα δώσει το «παρών» σε Euro για έκτη φορά στην καριέρα του. Συνολικά με το εθνόσημο έχει μετρήσει 128 γκολ σε 206 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και στα γήπεδα της Γερμανίας θα δώσει μία από τις τελευταίες παραστάσεις με τη χώρα του, -αν όχι την τελευταία-.

Ο ίδιος δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, ωστόσο στο επόμενο Euro (2028) θα είναι 43 ετών (!).

Τόνι Κρόος

Ο Τόνι Κρόος είναι έτοιμος να πραγματοποιήσει τις τελευταίες του εμφανίσεις στην καριέρα του. Ο Γερμανός μέσος ανακοίνωσε πως μετά το Euro θα «κρεμάσει» τα παπούτσια του. Πριν μερικές μέρες, ο 34χρονος πανηγύρισε το Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης και θα επιδιώξει να κάνει το ίδιο και με τη χώρα του, η οποία είναι η οικοδέσποινα του τουρνουά.

Συνολικά με τη φανέλα των «Πάντσερ», ο Τόνι Κρόος έχει καταγράψει 109 εμφανίσεις και 17 γκολ, ενώ ήταν μέλος της πανίσχυρης ομάδας της Γερμανίας που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2014 και της ομάδας του 2010 που κατέκτησε την τρίτη θέση.

Λούκα Μόντριτς

Ο Κροάτης με τις περισσότερες συμμετοχές όλων των εποχών, είναι έτοιμος να λάβει μέρος σε ακόμη μία μεγάλη διοργάνωση. Ο λόγος γίνεται για τον Λούκα Μόντριτς, ο οποίος θα ηγηθεί της χώρας του στο Euro της Γερμανίας και θα σπάσει όλα τα ρεκόρ. Ο 38χρονος μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης έχει αγωνιστεί 174 φορές με το εθνόσημο και βρίσκεται πλέον στο τελικό στάδιο μίας σπουδαίας καριέρας.

Ο ίδιος δεν έχει ξεκαθαρίσει τις βλέψεις του για το μέλλον του. Πρόσφατα ανανέωσε για έναν ακόμη χρόνο το συμβόλαιο με τη «Βασίλισσα», ενώ όσον αφορά το κομμάτι της Εθνικής, οδήγησε την Κροατία στην ιστορική δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 και στην τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.

Ολιβιέ Ζιρού

Ο Ολιβιέ Ζιρού γνωστοποίησε πως θα αποσυρθεί από τις διεθνείς υποχρεώσεις μετά από αυτήν τη διοργάνωση του Euro, έπειτα από μία 13χρονη πορεία. 

Πρόκειται για έναν υποτιμημένο «killer», ο οποίος είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών της Γαλλίας με 57 γκολ σε 131 συμμετοχές. Ο υψηλόσωμος φορ δήλωσε ότι αποφάσισε να αποσυρθεί για να «ανοίξει δρόμο για τους νέους», ενώ περιμένει πως «στην επερχόμενη διοργάνωση δεν θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο».

Πέπε

Ο πρώην τερματοφύλακας της Ουγγαρίας, Γκάμπορ Κιράλι, κατέχει τον τίτλο του γηραιότερου παίκτη που έχει συμμετάσχει ποτέ σε Euro, όμως ο 41χρονος Πέπε δείχνει έτοιμος να σπάσει αυτό το ρεκόρ. Ο Πορτογάλος «βράχος» έχει στο παλμαρέ του 136 συμμετοχές, ενώ τη φετινή σεζόν αγωνίστηκε πάνω από 30 φορές σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα της Πόρτο.

Μάνουελ Νόιερ

Ο Μάνουελ Νόιερ δεν θα μπορούσε να λείπει από τη σχετική λίστα. Ο Γερμανός γκολκίπερ έκλεισε τα 38 του χρόνια τον Μάρτιο και στο επερχόμενο τελευταίο του Euro θέλει να οδηγήσει τη χώρα του στην κορυφή της Ευρώπης. Συνολικά με τη φανέλα των «Πάντσερ» έχει μετρήσει 119 συμμετοχές, ενώ το ντεμπούτο του το πραγματοποίησε σε ηλικία 23 ετών.