Ποια ομάδα κατέκτησε το Euro όταν οι Σέλτικς πήραν το τελευταίο τους πρωτάθλημα

Μπόστον Σέλτικς

i

© IMAGO / Xinhua

Ποια ομάδα κατέκτησε το Euro όταν οι Σέλτικς πήραν το τελευταίο τους πρωτάθλημα

Ελένη Ανδρικοπούλου 11:39 - 19.06.2024 / Ανανεώθηκε: 11:52 - 19.06.2024

Οι Μπόστον Σέλτικς κατέκτησαν το 18ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους, επικρατώντας 4-1 των Ντάλας Μάβερικς στους NBA Finals. Ο προηγούμενος τίτλος των «Κελτών» ήταν το 2008, την χρονιά που η Ισπανία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ποδόσφαιρο.

Πολλοί συχνά στον αθλητισμό τόσο οι πρωταγωνιστές όσο κι οι... παρατηρητές, ιδίως αν είναι προληπτικοί, συνδέουν καταστάσεις και γεγονότα κι αναζητούν καλούς ή κακούς οιωνούς είτε για την έκβαση ενός αγώνα είτε για τον νικητή μιας διοργάνωσης.

Κάτι τέτοιο συμβαίνει και τις τελευταίες μέρες λόγω της έναρξης του Euro 2024, μιας κι είναι το κορυφαίο αθλητικό γεγονός. Κάπως έτσι μπαίνει στη συζήτηση και το NBA και το γεγονός ότι αναδείχθηκαν πρωταθλητές για τη σεζόν 2023/24 οι Μπόστον Σέλτικς.

Η ομάδα της Βοστώνης κατέκτησε το 18ο πρωτάθλημα της ιστορίας της, έπειτα από 16 ολόκληρα χρόνια, καθώς τα ξημερώματα επικράτησε με 106-88 των Ντάλας Μάβερικς στο Game 5 (4-1) των τελικών του NBA.

Ποια ομάδα λοιπόν κατέκτησε το Euro όταν οι Σέλτικς πήραν το τελευταίο τους πρωτάθλημα; Την προηγούμενη φορά που οι «Κέλτες» βρέθηκαν στην κορυφή του NBA, το 2008 δηλαδή, μετά το 4-2 κόντρα στους Λος Άντζελες Λέικερς, η Ισπανία επικράτησε με 1-0 της Γερμανίας χάρη στο γκολ του Φερνάντο Τόρες στο «Ερνστ Χάπελ» της Βιέννης κι έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου του Euro.

Η «φούρια ρόχα» αναδείχτηκε πρωταθλήτρια για δεύτερη φορά στην ιστορία της, διαδεχόμενη την Εθνική Ελλάδος, νικώντας στον μεγάλο τελικό την Γερμανία με 1-0 κι έτσι επανήλθε στην κορυφή της Ευρώπης μετά το 1964.

Σε λίγες μέρες θα ξέρουμε αν αυτή η... σύμπτωση θα επαναληφθεί.