Ποιος θα κατακτήσει το φετινό Euro; (poll)

Ποιος θα κατακτήσει το φετινό Euro; (poll)

Τζιοβάνι Ζάκαρη 22:20 - 07.07.2024 / Ανανεώθηκε: 22:24 - 07.07.2024

Τέσσερις ομάδες απέμειναν στην κούρσα για τον τελικό του UEFA Euro 2024, με τις Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία και Ολλανδία να διεκδικούν το τρόπαιο. Ποια θα το κατακτήσει;

Ένα ακόμα μεγάλο ποδοσφαιρικό τουρνουά πλησιάζει προς το τέλος του, με τον μεγάλο τελικό του φετινού Euro να διεξάγεται την ερχόμενη Κυριακή (14/7). To βράδυ εκείνης της ημέρας και συγκεκριμένα στις 22:00, στο Ολυμπιακό Στάδιο Βερολίνου μία ομάδα θα σηκώσει την κούπα στον αέρα.

Τέσσερις ομάδες διεκδικούν τη δεδομένη στιγμή το τρόπαιο. Γαλλία, Ισπανία, Αγγλία και Ολλανδία θα ψάξουν το εισιτήριο για το μεγάλο φινάλε και από εκεί το όνειρο της κατάκτησης ενός κυπέλλου, που φέρει το όνομα του Ανρί Ντελονέ.

Σε πρώτο χρόνο οι «μπλέ» θα υποδεχθούν τη «φούριας ρόχας» στην «Allianz Arena», στο κορυφαίο παιχνίδι της ημιτελικής φάσης. Η ομάδα του Ντεσαν δεν έχει πείσει ιδιαίτερα στη φετινή διοργάνωση, εν αντιθέσει με εκείνη του Μαρτίνεθ που πλέον αποτελεί το μεγαλύτερο φαβορί. Βέβαια σε 90 λεπτά γίνονται πολλά επομένως όλα θα κριθούν την Τρίτη (9/7), στη μεταξύ τους αναμέτρηση.

Σε δεύτερο, η ομάδα του Σάουθγκειτ αντιμετωπίζει τους «οράνιε», μία μέρα αργότερα και στο γήπεδο της Μπορούσια Ντόρντμουντ. Από τη μία τα «τρία λιοντάρια» παρά την απογοήτευση που έχει προσφέρει βάσει εικόνας, έφτασε στα ημιτελικά. Εκεί θα βρει απέναντί της μία ομάδα που παρά το γεγονός πως είχε πολλά σκαμπανεβάσματα, εν τέλει έφτασε μία ανάσα μακριά από τον τελικό.

Έκπληξη ή «θαύμα» δεν υπάρχει στο τελικό μονοπάτι, αφού καμία από αυτές δεν ανήκει στις μικρές εθνικές. Βεβαίως, η Ολλανδία δεν ανήκε στα πρώτα φαβορί, αφού στο ξεκίνημα της διοργάνωσης ήταν στην έβδομη θέση της σχετικής λίστας. Αντιθέτως, η Ισπανία, η Αγγλία και η Γαλλία συγκαταλέγονταν στις ομάδες που είχαν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να πάρουν την κούπα.

Όπως και να 'χει, όλα θα τελειώσουν την Κυριακή, εκεί όπου θα διεξαχθεί ο 17ος τελικός Euro στην ιστορία της διοργάνωσης. Θα είναι η Αγγλία; Θα είναι η Ισπανία; Θα είναι η Γαλλία; Θα είναι η Ολλανδία; Πάντως μία από τις τέσσερις ομάδες θα είναι εκείνη που θα πάρει την κούπα στην πατρίδα.

Ποιος θα κατακτήσει το φετινό Euro;

Super Survey