Ανατροπή με πεντάρα για την Ισπανία που έκλεισε ραντεβού με την Αγγλία για το έκτο τρόπαιο!
i

© prtscr

Ανατροπή με πεντάρα για την Ισπανία που έκλεισε ραντεβού με την Αγγλία για το έκτο τρόπαιο!

Άγγελος Φραγκισκάτος 00:05 - 06.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:05 - 14.08.2024

Η Ισπανία παρότι βρέθηκε να χάνει, διέλυσε την Ουκρανία με 5-1 και προκρίθηκε στον τελικό του Euro U21, όπου θα αντιμετωπίσει την Αγγλία, η οποία νωρίτερα επικράτησε 3-0 του Ισραήλ.

Φουλάρει για το έκτο η Ισπανία! Μπορεί να βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, όμως η «φούρια ρόχα» χάρη στα γκολ των Ρουίθ, Σανσέτ, Μπλάνκο, Ορόθ και Σέρχιο Γκόμεθ πανηγύρισε μια εμφατική νίκη με 5-1 επί της Ουκρανίας στον ημιτελικό του Euro U21.

Έτσι, εξασφάλισε την παρουσία της στον τελικό της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει την Αγγλία, η οποία νωρίτερα πήρε τη νίκη με 3-0 επί του Ισραήλ. Το μεγάλο ματς θα γίνει το βράδυ του Σαββάτου (08/07) στο Μπατούμι της Γεωργίας.

Οι Ουκρανοί σόκαραν τους Ίβηρες στο 13ο λεπτό όταν ο σούπερ σταρ της ομάδας, Μικάιλο Μούντρικ, μετά από μια φοβερή ενέργεια πάσαρε στον Μπονταρένκο και εκείνος άνοιξε το σκορ. Η χαρά τους όμως κράτησε λίγο, αφού μόλις στο 17' ο Ρουίθ έφερε το ματς στα ίσια, ενώ έπειτα από 7 λεπτά ο Σανσέτ με δυνατό συρτό σουτ έκανε την ολική ανατροπή.

Στην επανάληψη οι Ισπανοί «καθάρισαν» για τα καλά την υπόθεση νίκη. Στο 54' ο Μπλάνκο έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του, στο 68' ο Ορόθ με ένα φοβερό γκολ πρόσθεσε το όνομα του στη λίστα με τους σκόρερ, ενώ στο 78' ο Γκόμεθ διαμόρφωσε το τελικό 5-1.

Νωρίτερα η Αγγλία ήταν εντυπωσιακή, πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο και πανηγύρισε τη νίκη με 3-0 επί του Ισραήλ, το οποίο ήταν η έκπληξη του τουρνουά και έκλεισε θέση στον μεγάλο τελικό.

Παρόλο που στο 17ο λεπτό ο Γκιμπς-Γουάιτ έχασε πέναλτι, λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους πήρε το αίμα του πίσω, δίνοντας το προβάδισμα στα «τρία λιοντάρια», τα οποία στο δεύτερο μέρος τελείωσαν ουσιαστικά το ματς, με τα γκολ των Πάλμερ και Άρτσερ να διαμορφώνουν το τελικό 3-0.