Χαμός στην Ελβετία με ερώτηση δημοσιογράφου: «Μήπως η εθνική μας είναι αρκετά αλβανοποιημένη;»

Χαμός στην Ελβετία με ερώτηση δημοσιογράφου: «Μήπως η εθνική μας είναι αρκετά αλβανοποιημένη;»

Sportal newsroom 15:43 - 08.06.2024 / Ανανεώθηκε: 15:43 - 08.06.2024

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελβετίας, Μουράτ Γιακίν ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου αναφορικά με τους Αλβανούς ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο ρόστερ της ομάδας, γεγονός που προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση.

Έξι μέρες απομένουν μέχρι την έναρξη του Euro 2024, το οποίο θα διεξαχθεί στη Γερμανία. Οι ομάδες που θα δώσουν το «παρών» στη μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου δίνουν κάποια τελευταία φιλικά σαν πρόβα τζενεράλε πριν μπουν στη «μάχη».

Ανάμεσα σε αυτές κι η Ελβετία, η οποία βρίσκεται στον πρώτο όμιλο μαζί με τις Γερμανία, Σκωτία και Ουγγαρία. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ενόψει του φιλικού αγώνα με την Αυστρία (8/6, 19:00) ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελβετίας, Μουράτ Γιακίν δέχθηκε μία ερώτηση από δημοσιογράφο, η οποία είχε να κάνει με τους Αλβανούς που εκπροσωπούν την Ελβετία και την «αλβανοποίηση» της εθνικής ομάδας.

«Μήπως η εθνική ομάδα της Ελβετίας έχει... αλβανοποιηθεί αρκετά;», ήταν η ερώτηση του δημοσιογράφου. Ο Γιακίν απάντησε αρχικά με χιουμοριστικό τρόπο: «Θα μπορούσαμε να κηρύξουμε τα αλβανικά ως 5η γλώσσα της χώρας μας»

και πρόσθεσε: «Δεν κάνω διαχωρισμούς. Έχω μεγαλώσει με φίλους από άλλες χώρες. Τα τελευταία χρόνια έχουμε στην εθνική μας ομάδα πολλούς ποδοσφαιριστές με καταγωγή από την Αλβανία και το Κόσοβο. Με διαφορετική κουλτούρα από τη ελβετική. Δεν χρειάζεται να κάνω διαχωρισμούς».