Οι διαιτητές των αναμετρήσεων των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη

Σάντρο Σέρερ

i

©Intime

Οι διαιτητές των αναμετρήσεων των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη

Κώστας Τσιακλής • 15:30 - 28.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:41 - 14.08.2024

Γνωστοί έγιναν οι διαιτητές που θα σφυρίξουν τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη.

Η UEFA ανακοίνωσε τους διαιτητές που έχουν οριστεί να διευθύνουν τις αναμετρήσεις των ελληνικών ομάδων σε Europa League και Conference League

ΑΕΚ - ΜΠΡΑΪΤΟΝ

Η ΑΕΚ θα υποδεχθεί την Μπράιτον στην OPAP Arena, με την Ένωση να θέλει να παραμείνει ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης και ταυτόχρονα να διατηρήσει το προβάδισμα της για την τρίτη θέση που οδηγεί στο Conference League. Διαιτητής του εν λόγω αγώνα θα είναι ο Elite, Σάντρο Σέρερ, ο οποίος στο παρελθόν είχε σφυρίξει τα παιχνίδια του Ολυμπιακού με Αταλάντα (2-1) και Απόλλωνα Λεμεσού (1-1). Ο ίδιος είχε έρθει επίσης στην Ελλάδα για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκο στο Κύπελλο Ελλάδας της σεζόν 2019-2020 (2-0).

Βοηθοί του θα είναι οι επίσης Ελβετοί, Μπεκίμ Τσογκάι και Γιόνας Έρνι, ενώ τέταρτος θα είναι ο Γιοχάνες φον Μάνταχ. Οι Λούκας Φέντριχ και Λιονέλ Τσούντι θα έχουν την ευθύνη στο VAR.

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Την ίδια μέρα ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει εκτός τη Βιγιαρεάλ σε ένα επίσης σημαντικό παιχνίδι για το μέλλον των «πρασίνων» στην Ευρώπη. «Άρχοντας» του αγώνα ορίστηκε ο Elite Σλοβάκος διαιτητής, Ιβάν Κρούζλιακ. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει και την καλύτερη παράδοση με τον 39χρονο αφού στο παρελθόν αυτός σφύριξε την ήττα με 2-0 από τον ΠΑΟΚ (2021-2022) και την ισοπαλία 2-2 με την Καμπάλα (2015-2016).

Επίσης ο Κρούζλιακ είχε την ευθύνη στο περσινό ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (0-0) και στις ήττες του Ολυμπιακού και του Αστέρα Τρίπολης από Ντινάμο Κιέβου (1-0, 2018-2019) και Τότεναμ (2014-2015) αντίστοιχα. Οι Γιαν Πόζορ και Άνταμ Γέκελ θα είναι οι βοηθοί του, με τον Πίτερ Κράλοβιτς να είναι τέταρτος. Στο VAR θα είναι ο Γερμανός, Μπάστιαν Ντάνκερτ μαζί με τον Τούρκο, Άλπερ Ουλούσου.

ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Εκτός έδρας αποστολή και για τον Ολυμπιακό που θα παίξει κόντρα στη Φράιμπουργκ το τελευταίο του χαρτί για την πρόκριση στο Europa League. Διαιτητής του παιχνιδιού θα είναι ο Βόσνιος Elite, Ίρφαν Πελίτο, που ξυπνά άσχημες μνήμες στους «ερυθρόλευκους» αφού είχε σφυρίξει πέρσι την ήττα με 0-3 από την Καραμπάχ για την ίδια φάση της διοργάνωσης.

Επίσης είχε την ευθύνη σε τέσσερις αναμετρήσεις ελληνικού πρωταθλήματος, με τελευταία αυτήν του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ (2-1) τον Απρίλιο του 2022. Βοηθοί του θα είναι οι Σέναντ Ιμπρισιμπέγκοβιτς και Νταβόρ Μπέλιο. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Μίλος Γκίβκοβιτς ενώ στο VAR θα βρίσκονται ο Κροάτης, Ιβάν Μπέμπεκ και ο Πολωνός, Τόμαζ Κβιατκόβσκι.

ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ - ΠΑΟΚ

Στη Γερμανία θα παίξει και ο ΠΑΟΚ, εκεί όπου θα διεκδικήσει στα ίσα την απευθείας πρόκριση με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Διαιτητής ορίστηκε ο Νταμιάν Σιλβέστρζακ, ο οποίος δεν έχει διαιτητεύσει στο παρελθόν άλλο αγώνα ελληνικής ομάδας.

Βοηθοί του θα είναι οι Μπάρτοζ Χέινινγκ και Άνταμ Καράσεβιτς, με τον Πάβελ Μάλετς να έχει οριστεί ως τέταρτος. Στο VAR θα βρίσκονται οι Μπάρτοζ Φρανκόφσκι και Κριστόφ Γιάκουμπικ.